2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyere ahogy vagy!
Gyere ahogy vagy! PDF Nyomtatás E-mail

img_9013A Magyar Unió Plenáris Unióbizottsága

2013. december 6-8. között ismét együtt volt a Magyar Unió és a két egyházterület bizottsága, hogy az egyház jövő évi terveiről tanácskozzanak és döntéseket hozzanak.

A „Magyar Unió Plenáris Unióbizottságának programja a Transzeurópai Divízió területén egyedülálló - fogalmazott Raafat Kamal, aki vendégünk volt a hétvégére - hiszen egyedül itt hívják meg a három egység döntéshozói testületét, hogy közösen vitassák meg az egyház stratégiai tervéhez illeszkedő jövő évi programokat."

img_9001A hétvége rendkívül jó alkalom a közösség elmélyítésére, a közös látás kialakítására és lelki megerősítésre. Az unió osztályinak és intézményeinek vezetőivel péntek reggeltől különböző albizottságok végezték el feladatukat, majd a közös istentisztelet alkalmával Szilvási József ATF rektor igehirdetésével együtt dicsőítettük Istent. A szombati napon a szombatiskolát Zarkáné Teremy Krisztina szombatiskolai vezető segítségével vettük át, majd a TED elnökségének tagja, Raafat Kamal hirdette az Igét.

A délutáni program naplementekor kezdődött, ahol a Plenáris Unió-bizottság formailag is elkezdte munkáját, és megvitatta az unió jövő évi missziós programját, amelynek jelmondata: „Gyere, ahogy vagy!" A „Misszió Budapestért" program nagyszerű lehetőség, hogy az egyház különböző egységei, intézményei és osztályai teljesen összehangoltan, együttműködve végezzék el azt a küldetést, amit Isten reánk bízott.

img_9010Annak lehetősége, hogy az egyházterületek és az unió nem egymást gyengítve, egymás riválisaként, hanem közösen tervezve és egymást kiegészítve, forrásainkat összehangolva, egy programot készítve tervezzünk, megsokszorozhatja erőnket. Egy olyan kis unióban, mint a Magyar Unió, létfontosságú, hogy a párhuzamosságokat és átfedéseket, ismétlődéseket kiszűrjük és a feladatokat szétosztva a forrásokat (emberi és anyagi) mellérendeljük.

A bizottsági ülésen a jelenlévők a helyei tervek mellett megismerhették a világegyház által elindított kezdeményezéseket is, mely a nagyvárosi evangelizáció sürgősségére hívja fel a figyelmünket, arra buzdít bennünket, hogy vegyünk részt Isten aratásának betakarításában, amely egy világszéles keresztségi előkészület a 2015-ös Generál Konferenciai Ülésre.

img_9032A Plenáris Unióbizottság ilyenkor szavazza meg az Unió következő évi költségvetését, amelynek legfontosabb célkitűzése, hogy az elfogadott programok mellé megfelelő anyagi forrásokat rendeljen. A „Misszió Budapestért" missziós terv részeként egy új missziós lehetőségnek teremtettük meg az anyagi feltételeit azzal, hogy a budapesti Hatoscsatornával való együttműködés megszavazásával lehetőség nyílik arra, hogy rendszeresen és folyamatosan jelen legyünk a médiában a Reménység Evangelizációs Központ (REK) által előkészített műsorokkal. A megszavazott összeggel egy bizonyos ideig heti rendszerességgel 25 perces műsorokkal (heti háromszori ismétléssel) szólíthatjuk meg nem csak Budapest, de az egész ország televízió nézőit, lévén a csatorna országos lefedettségű.

 

it

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista