2024. július 13. Szombat
Napnyugta: 20:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Isten felemelte a Bibliát Dunaújvárosban
Isten felemelte a Bibliát Dunaújvárosban PDF Nyomtatás E-mail
isten_felemelte_a_bibliat_dujvarosban_iskolaban

Szeretném, ha Isten hatalma mutatkozna meg ebből a történetből.

Messziről kezdem.

Talán egy éve volt nálunk egy újságíró. Miután végzett, megkérdezte, nem volna-e kedvem elmenni vele az Arany János Iskolába, egy rajzkiállítás megnyitójára? Mit válaszolhat erre az ember, elmentem vele. Ez a történet egyik fonala.

A másik, hogy a '90-es évek végén megkeresztelkedett Dunaújvárosban Matula Péter, aki akkor épp Svédországból jött haza (egyébként dunaújvárosi születésű). Egy idő után visszament. Felesége Svédországban keresztelkedett meg, de tavaly meghalt. Temetés után Matula Péter testvér egy összeget adott a DET-en keresztül a dunaújvárosi misszió, különösen a gyerekekért végzett munka támogatására.

isten_felemelte_a_bibliat_dujvarosban_iskolaban_2Volt már korábban hátrányos helyzetű gyermekekkel kapcsolatunk a városban, első körben rájuk gondoltunk, de mivel az őket összefogó szervezet megtalálta a módját, hogyan boldoguljanak nélkülünk, így nem őket kerestük fel.

Mit tegyünk az adománnyal? Mi lenne, ha most nem a hátrányos helyzetűeket, hanem másokat támogatnánk?

Így hát elmentünk az előbb említett iskolába - ami egy alapfokú művészeti intézmény -, és egy rajzpályázat lehetőségét vetettük fel a 600 fős iskolában. Nyár végén sikerült egy kis stábnak összeülni.

isten_felemelte_a_bibliat_dujvarosban_022Az eredmény:

Meghirdettek az iskolában egy rajz- és irodalmi pályázatot különböző korcsoportoknak. Ennek eredményhirdetése 2013. december 20-án lesz. Dr. Szigeti Jenő testvér fogja az ünnepi beszédet tartani. Az ünnepség ugyanakkor egy kiállítás megnyitója is. Az ünnepélyen bibliai jeleneteket és részleteket adnak elő.

Most, december 2-6-ig ún. tematikus hét van, aminek a témája: A Biblia. Minden tanórába - matek, fizika órába is! - benne van valamilyen formában a Biblia. Pl. biológia órán a Biblia növény és állatvilága. A legtöbb tanár elfogadta, és végzi ezt a feladatot. Délutánonként külön programok voltak:

  • Bibliai vetélkedő
  • Szentföldi barangolások
  • Bibliai jelenetek
  • Jézus élete c. film vetítése
  • Könyvtárlátogatás
  • Templomlátogatás orgonamuzsikával (evangélikus templomban)
  • Bibliai társasjátékok

Az iskola honlapján fent vannak a programok.

isten_felemelte_a_bibliat_dujvarosban_013Az iskola aulájába lépve minden a Bibliáról szól. A csuhésok és a mézeskalács készítő szakkör bibliai jeleneteket készített. Betlehemet állítottak fel. Az egyik falon Noé bárkája a rengeteg állattal. Van egy Biblia kiállítás - köztük a mi utazó Bibliánk. A könyvtárban felállítottak egy sarkot, tele bibliai tárgyú könyvvel, szótárral, kézikönyvvel. Van egy „Jó cselekedet doboz", hogy gyakorolhassák a Biblia szellemiségét.

Többször szállt ki a Városi Televízió. A szervező tanárnő szavait idézem: „Máskor, ha egy félévben egyszer sikerül őket kicsalni, ezen a héten meg már háromszor voltak itt!"

Az említett módon kapott pénzből jutalmazzák a legjobb művek készítőit. Hoffmann Ödön testvér jóvoltából pedig valószínű, hogy minden indulónak jut egy Újszövetség vagy egy kis Biblia.

Hálával és csodálattal tartozunk Istennek, aki az egészet létrehozta, megvalósította. Külön hálával tartozunk a lelkes tanárokért és azokért a gyerekekért, akik részt vettek a programban.

 

Gyürüs István

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista