2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „ímé, nyolcvanöt esztendős vagyok!”
„ímé, nyolcvanöt esztendős vagyok!” PDF Nyomtatás E-mail

Idősek Napja az Orosházi Gyülekezetben

2013. november 30-án gyülekezetünk kicsinyei, fiataljai köszönetüket fejezték ki Istennek azért, hogy az idős testvérek még köztük lehetnek. Az Úr tartja még életünket, s ezért valamennyien csak az Úrnak lehetünk hálásak.

A csillogó szemű gyermekek, fiatalok szolgálatai mind-mindezt az alapgondolatot erősítették: az angyalok szeme vigyáz bennünket, az Úrnak gondja van ránk, Isten a Pásztorunk, Ő ami sziklavárunk, és ahogyan a kórus énekelte, Isten hűsége végtelen, gondjainkban, próbáinkban egyedüli megoldás tekintetünk Jézusra emelése. Egy látogatónk szolgálata, a Szeressétek az öregeket! című vers megindító sorai hallatán könnyek csillogtatták meg az idős, megtört tekintetű szemeket is.

A szolgálatokat Kovács László prédikátor üzenete koronázta. A prédikátor utalt arra az ellentmondásra, hogy öregedő társadalmunkban a munka frontján az idősekre is egyre nagyobb szükség van. Az időskor néha nem könnyű kihívás. De Isten, ahogy mindenki, úgy az idősek számára is megoldást ígér. A prédikátor a nyolcvanöt esztendős Káleb történetével igazolta e kijelentést. Józsué hitt az Úr ígéretében és azért mondhatta nyolcvanöt évesen:„Még ma is olyan erős vagyok, amilyen azon a napon voltam, amikor elküldött engem Mózes; amilyen akkor volt az én erőm, most is olyan az én erőm a harcoláshoz és járásra-kelésre."

Akinek ereje gyengülni látszik, talál megoldást az Újszövetség ígéreteiben is: Azért nem csüggedünk; sőt ha a mi külső emberünk megromol is, a belső mindazáltal napról-napra újul" (2Kor 4:16). Az Úr éppen erőtlenségünket tudja felhasználni, ez szükséges az Ő erejének kiteljesedéséhez, ezáltal növekedhetünk Krisztusban, Isten kegyelmében. Ahogy Káleb számára az ígéret beteljesedett,Bizony a föld, amelyet megtapodott a te lábad, tiéd lesz örökségül" (Józs14:9), ugyanúgy teljesedik be számunkra is: Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek" (Jn 14:12).

Az ígéretek bizonyossága mellett az Úr türelemre tanít bennünket. Sok-sok ígéret teljesültbe már. Ha alázatosan, türelmesen várunk, ha kis és nagy dolgokban egyaránt hűségesek vagyunk, az Úr nem csak a szükségeset adja, de a szükségesnél sokkal bőségesebben fog megajándékozni bennünket.

Közeleg Jézus második eljövetelének a napja. Nem tudjuk, hogy élve megérjük-e még. Életünket nap mint nap Jézusra kell bíznunk, és ha őszintén ragaszkodunk hozzá, minden körülményből a lehető legjobbat fogja kihozni számunkra. Ezt tudván feledkezzünk meg fizikai, lelki gyengeségeinkről, az ígéretek fénysugarai átmelegítik a nehézségeket is hozó idős kort. Isten kegyelmes! Időssé válni, idősnek lenni is az Úr kegyelme. Az Úr lehetőséget ad a hozzá való tartozás kötelékének megerősítésére: Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére" (Ef 4:13) - mondja Pál apostol.

Az emelkedett gondolatokat ajándékozás zárta le.

Ez a nap igazán különleges volt! Csodálatos volt Isten kegyelmét együttesen, idősekkel, fiatalokkal egyaránt ünnepelni. Az idősek meghatottan fogadták fiataljaink tisztelgését az érett kor előtt. Megízlelhettük a menny előízét, az Isten nevében való együvé tartozás, az egység érzésének felemelő pillanatait.

 

S. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista