2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Szükség néktek újonnan születnetek”
„Szükség néktek újonnan születnetek” PDF Nyomtatás E-mail

Igen megszaporodott a keresztségek száma az elmúlt, valamivel több mint egy évben Szilvási-Csizmadia Andrea körzetében. Ha nem Lovasberényben, akkor éppen Székesfehérváron készül valaki megkeresztelkedni. Így történt 2013. december 21-én is, mikor az ifjúságunk egyik tagja, Csitáry-Hock Roland kötött szövetséget az Úrral.

A keresztségi alkalomra a legapróbbaktól kezdve, egészen az idősebb korosztályokig készültek valamilyen szolgálattal. Ezen szolgálatok hosszú sorát éppen az előbb említett gyermekek nyitották, apró termetüket meghazudtoló, jól begyakorolt és színvonalas énekszolgálataikkal, melyeket több vers- és énekszolgálat követett, többek között a közös lovasberényi és fehérvári ifjúság, valamint a gyülekezet kórusa.

A szolgálatok mellett fontos kiemelnem Szilvási-Csizmadia Andrea prédikációját, melyben lelkészünk a már rég megkeresztelt tagoknak is hasznára váló tanáccsal látta el az ifjú keresztelendőt. Ezután következett a délelőtt és a nap legfontosabb pillanata, maga a keresztség. A keresztelő lelkész, Bihari Csaba és Roland is az ifjúság által énekelt Down in the River to Pray című dal alatt ereszkedett le a medencébe, majd a dal végén megtörtént a bemerítés. Újabb taggal bővült a Székesfehérvári Gyülekezet.

Az útravaló gondolatokat már Bihari Csaba tolmácsolásában hallhattuk, mely egyben a keresztségi istentisztelet záróaktusa is volt, ami után mindenki, személyesen kifejezhette gratulációját és támogatásáról biztosíthatta új tagunkat. Reméljük, a következő, hasonlóan áldásos eseményre is hamarosan sor kerül, ha nem nálunk, akkor Lovasberényben.

 

Csitáry-Hock Dávid

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista