2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Interaktív életmód kiállítás
Interaktív életmód kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

interaktiv_eletmod-kiallitas_img_3747A Szolnoki Gyülekezet évek óta tart Egészség Expokat a város iskoláiban, ebben az évben pedig a lakosság szélesebb körét szólítják meg az egészség üzenetével, a Magyar Unió Egészségügyi Szolgálatok Osztálya (ESZO) által biztosított programmal és panelsorozattal. A megyeszékhely mellett más városokban is lehetőség nyílt expok tartására. A martfűi expon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének egészségnevelője felfigyelt az ESZO 16 paneles expo látványára, és meghívta az Életmóddal az Egészségért Alapítványt az intézményükben éppen zajló „Egészséges életmód - egészséges munkahely" munkahelyi egészségfejlesztési programon való részvételre.

interaktiv_eletmod-kiallitas_img_3738Az egyház „Életmóddal az Egészségért" alapítványa az ország különböző részéből felkért önkénteseivel tett eleget a meghívásnak, és a szolnoki NSZSZ (korábban KÖJÁL, majd ÁNTSZ) által a Kormányhivatal valamennyi dolgozója felé meghirdetett munkahelyi egészségfejlesztési programon 2013. november 25-29-e között részt vett. Az ötnapos „Életmóddal az egészségért" interaktív kiállítás résztvevőit dr. Sinkó-Káli Róbert megyei tisztifőorvos köszöntötte, majd dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg az EGÉSZSÉG EXPO-t. Dr. Gáspár Róbert egyetemi docens „Életmóddal az Egészségért az életmódkutatások hátterén" címmel tartott bevezető előadása után az egyház egészségnevelői nyolc állomáson mérésekkel, kérdőív kitöltésével és tanácsadással motiválták a látogatókat az egészségtudatos magatartás kialakítására. Csütörtökön a helyi testvéreink állták a kormányhivatali nyitott napon a főleg diákokból álló látogatók rohamát, a hét többi napján Czakó László a tizenhat panel bemutatása során „tárlatvezetéssel" népszerűsítette az életmódbetegségek megelőzéséhez vezető alapelveket, aminek része volt egy rövid teszt kitöltése is. A résztvevők felismerhették a biológiai és a valóságos életkor közti különbséget, amely életmódban megnyilvánuló egészséges szokások számától függ.

interaktiv_eletmod-kiallitas_img_3736A helyi és a meghívott segítőknek szeretném megköszönni, hogy aktív jelenlétükkel is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A meghívó szerv munkatársainál kiváltott elismerés alapot adhat egyházunk „gyereahogyvagy" programja célkitűzéseinek megvalósításához.

 

ESZO

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista