2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jótékonysági koncert Sopronban
Jótékonysági koncert Sopronban PDF Nyomtatás E-mail

jotekonysagi_koncert_sopronbanA bécsi Orchester der Schönen Künste adott adventi koncertet 2013. december 6-án, a soproni Pedagógusok Művelődési Házában.

A jótékony célú hangversenyt a 2009 óta töretlen érdeklődés mellett működő Bibliai Szabadegyetem javára rendeztük meg. Az immár 4 éve indult Bibliai Szabadegyetem és Pedagógus Továbbképzési programsorozatnak 2012 szeptembere óta a Pedagógus Művelődési Ház ad otthont. A rendezvényen ez idáig 23 előadó mintegy 250 alkalommal beszélt a Szentírásról. A bécsi előadóművészek hangversenyével a szabadegyetem jövő évi működésére gyűjtöttünk adományokat. A koncert fővédnöke, Gabnai Sándor evangélikus esperes köszöntötte a fellépőket és a megjelenteket, akik – ahogy ő fogalmazott – egy sajátos gyülekezetként adventi lélekkel ünnepeltek együtt.

A bécsi Orchester der Schönen Künste és a közreműködők, Cséfalvay Dániel vezényletével, Mendelson, Webber, Hendel, Bach, Adolf Adam Istent dicsőítő műveiből adtak elő.

A főszervező, Kalocsai Tamás a támogatóknak (cégek, szervezetek és magánszemélyek) mondott köszönet után Isten átformáló erővel bíró Igéjére terelte a közel százfős hallgatóság figyelmét. Az idézett ige, 2Tim 3:16 szerint a Szentírás nemcsak kultúrtörténeti érték, hanem általa az életeket megváltoztató Isten szólal meg.

Valamennyi jelenlévő, a vendégek és szervezők számára egyaránt felejthetetlen élmény volt ez az est.

Dicsőség Istennek!

 

qaltom

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista