2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az Ifjúsági Osztály tervei 2014-ben
Az Ifjúsági Osztály tervei 2014-ben PDF Nyomtatás E-mail

tervek_2014_-_ifjusagi_osztalyMint az oly sokszor elhangzik, az egyház jövője a gyülekezetünkben lévő fiatalság. Ezt a gondolatot annyiban viszont módosítanunk kell, hogy az ifjúság nemcsak a gyülekezeteink jövőjét, de jelenét – és bizonyos szempontból múltját – is jelentik, lévén, hogy a fiatalok teszik és tették ki a legnagyobb erőforrást jelentő csoportot.

Ennek a gondolatnak a nyomán az Ifjúsági Osztály 2014-ben is az ifjúság munkába állítását és Krisztus-központúságát célozza meg programjaival és kezdeményezéseivel, miközben az egymással való kapcsolatot igyekszik erősíteni, és a misszióba kívánja bevonni a fiatalokat. Az első kiemelt program – a sok regionális és helyi ifjúsági találkozó mellett – a március 15-i hétvégén rendezett Budapesti Ifjúsági Napok, ami a nemzetközi Global Youth Day-jel [Globális Ifjúsági Nap] egy időben fog zajlani, és missziós programokkal és közösségépítő időtöltésekkel kívánja a világ fiataljaival együttesen ünnepelni a szombatot. Ezzel a programmal kezdődik majd az ifjúsági imahét is. Az év a Tavaszi Ifjúsági Találkozóval folytatódik, mely idén Szolnokon kerül megrendezésre a tavaszi szünetben (április 17–20.), majd a nyári szünetben folytatódik rengeteg programmal, többek közt Tinitáborral és a missziókonferencia ifi altáborral is.

Idén abban a különleges kiváltságban lehet részünk, hogy támogathatunk néhány fiatalt, akik Relay képzésre Newboldra utazhatnak, (a pályázatot több médiumon közzétettük már), illetve cserkészeink részt vehetnek a TED Camporee-ján is, melyet idén Hollandiában rendeznek meg. Két városban is támogatunk Segít7eket, és augusztusban ismét részt veszünk a Sziget fesztiválon. Az év második felében az igényeknek megfelelően ősszel is tartunk ÉS Napokat, majd több gyülekezetben ifjúsági szilveszteri alkalmakat is.

De minden program mellett és az összes tervezet fölött elsősorban a fiatalok személyes lelki életének ápolása a cél. Szeretnénk, ha minden fiatal megérezhetné a közösséghez tartozás erejét, és tenné ezt Jézus Krisztuson keresztül.

 

Ömböli Krisztián
osztályvezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista