2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jubileum Szombathelyen
Jubileum Szombathelyen PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal

5 éves a Vasi Misszió

 

Öt éves a vasi misszió
Bár már a XX. század elejétől voltak adventisták Vas megyében, tudomásom szerint id. Szigeti Jenő prédikátor testvér óta egyetlen lelkész sem lakott ezen a vidéken. Talán ennek következménye, hogy csupán szórványokban éltek itt testvérek, csak Ostffyasszonyfán és Nagysimonyiban voltak 10 fölötti létszámban, de a 20 főt sohasem érték el. Vas megyét vagy Győrhöz, vagy Veszprémhez csatolták, és az ott élő pásztor látta el sok munkája mellett az itteni szórványokat, gyülekezeteket.

Férjemmel 2001 nyarán költöztünk a megyébe, ősszel kezdtük meg a munkát. Akkor teljes szétszórtságban - Szentgotthárd és Kőszeg között - hét megkeresztelt fő élt, miután ideköltöztünk 12-en lettünk.

2002 áprilisában Kormos Tivadar testvér rakta le a Vasi Misszió alapjait. 2004-ben két fő, 2006-ban 7 fő, 2007-ben 6 fő keresztelkedett meg, egy személy levél által csatlakozott gyülekezetünkhöz, így jelenleg a Vasi Misszió taglétszáma 28 fő.

2007. április 20-án ünnepeltük gyülekezetünk ötéves jubileumát. Az Igét Kormos Tivadar hirdette, az újpesti testvérek pedig énekszámokkal szolgáltak. Ezen az alkalmon 72-en örültünk együtt Isten áldásának. Hálásak vagyunk, hogy mind ez ideig megsegített minket az Úr, de azt is tudjuk, hogy a java is és a neheze is még hátra van.

 

Gyürüs Istvánné



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista