2024. május 15. Szerda
Napnyugta: 20:15
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jubileum Szombathelyen
Jubileum Szombathelyen PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal

Ötéves a Vasi Misszió

 

2001 szeptemberében foglalta el szolgálati területét a Gyürüs házaspár. Egyházasrádócon, két város - Szombathely és Körmend között - találtak maguknak megfelelő otthont.

Először, mint barátok igyekeztek élni az emberek között. Behívták az utcabeli gyerekeket, és foglalkoztak velük - megalakult a Mosoly Klub. Meglátogatták a szomszédaikat, a polgármestert, a lelkészeket, a könyvtárban hetente találkoztak az olvasókkal. Részt vettek kézimunka és szövőszakkörön, vetőmagokat cseréltek, minden alkalmat megragadtak, hogy beszélgethessenek emberekkel.

Szombat esténként barátokat vendégeltek meg.

A megye különböző városaiban - nyolc helyen indítottak el bibliaköröket. Először mindenhol - a szükségletekhez mérten stressz szemináriumot, DOLESZ-t, főzőtanfolyamot stb. kezdtek, amiket lassan, fokozatosan alakítottak át bibliakörökké. Különféle klubokban, újságokban, óvodákban kerestek és találtak barátokat és fórumot. BLI lapokat osztottak, jótékonysági hangversenyt rendeztek a szombathelyi Markusovszki kórház megsegítésére.

2002. február 1-én volt a Vasi Missziós Gyülekezet első alakuló ülése - Kormos Tivadar testvér vezetésével, majd április 20-án megalakult a Vasi Misszió 14 taggal.

2002-ben több programjuk is volt: pünkösdkor jótékonysági hangverseny az ADRÁ-val a körmendi színházteremben. A körmendi vegyes kart még ez évben vendégül látta a Veszprémi Gyülekezet.

Szülők iskolája indult Csákánydoroszlón.

Októberben az ausztrál Cedric Wallace evangelizált Körmenden és Szombathelyen.

Még ez év karácsonyán 84 ADRA csomagot vittek szét rászoruló családoknak a megyében.

2003-ban folytatták a játszóház programot, stressz szemináriumot, főzőtanfolyamot, feleségek klubját Csákánydoroszlón, és már egyre több helyen kezdték el a bibliaköröket - Válaszd az Életet! Klub néven. Több száz példányban ajándékoztak Boldog Életet a megye lakóinak, majd elkezdték a családi bibliaórák tartását.

Minden ősszel és tavasszal, a különféle klubok résztvevőit egy-egy záróalkalomra - bográcsozásra, palacsintapartira hívták meg otthonukba.

Barátaikkal többször kirándultak, például Pápa, Kékfestő Múzeum, Döbrönte, Pannonhalma, Ság hegy, vulkán-kráter.

Tovább erősödött a Vasi Misszió, szombatonként egyre több barát jött egyre rendszeresebben Kőszegre - Deckelmann Róberték lakására, ill. Gyürüs Istvánékhoz Egyházasrádócra.

2004. június 5-én volt az első keresztség Vas megyében, ekkor két személy találta meg életét Jézusban.

Az előző év szinte minden programját folytatva, még kiegészítették különféle szociális otthonokban tett látogatásokkal, ahol több ünnepélyt adtak elő, pl. Pánov bácsi különleges napja, karácsonyi, húsvéti ünnepélyek stb.

A megyei napilapban rendszeresen jelentek meg vegetáriánus ételreceptek és az egészséges életmódról jó gondolatok.

Szombatonként több gyülekezetből fogadtak vendégeket, Erdélyből, Zalaegerszegről, Hévízről, Salgótarjánból stb.

2004 karácsonyán az egyházasrádóci kastélyban mézeskalácsot készítettek - mintegy negyven fő részvételével.

2005-től rendszeresen ellátogatott a Vasi Misszióba Dr. Szigeti Jenő és Dr. Hangyás László testvér, akikkel különböző bibliai könyveket vettek át a Vasi Misszió tagjai és barátai. Ez a kapcsolat 2007-ben is tart! Meglátogatta még gyülekezetünket Fekete István, Kormos Tivadar és Szabó László testvér is.

Rendszeresen tartanak kirándulásokat, bibliatáborokat, egynapos külföldi kirándulásokat - pl. Ausztria, Kőszeg, Velem...

2006 júliusában mintegy 40 mozgássérült fiatal táboroztatásában, ellátásában segített a gyülekezet, majd ugyanebben az évben az újpesti testvérek meglátogatták a gyülekezetet, hogy előkészítsék Lowell Hargreaves őszi evangelizációját.

Már hónapokkal az evangelizáció előtt rendszeresen írtunk cikkeket a megyei napilapba - a Vas Népébe, BLI lapokat hordtunk szét, sok helyen tartottunk önálló ünnepélyeket, jeleneteket, vendégeket hívtunk és látogattunk.

2500 db Passió és 2200 db Láttuk az Ő csillagát című könyvet hordtunk szét a megyében az embereknek - személyesen. Folytattuk a különböző klubokat a hét minden estéjén, különféle helyeken. Látogattunk, levelet írtunk, telefonos kapcsolatot tartottunk fönn, mindenki részt vett valamiben képességének megfelelően.

2006 októberétől Lowell Hargreaves lelkipásztor vezetésével egy 30 részes evangelizációs sorozatot tartottunk Szombathelyen. Ezt Csalami László egészségügyi előadásai előzték meg. Mindkettőn elég nagy volt az érdeklődés. Közel 100 aktív látogató kapott a sorozat végén Bibliát. Háromszor volt keresztség: december 3-án 7-en, 2007. január 7-én ketten és február 25-én négyen, összesen 13 fő plusz egy levél általi felvétel történt a Vasi Misszióban.

Így a jelenlegi taglétszám 28 fő.

Folytatjuk a már megkezdett munkát, de több új területre kiterjesztve. 2007. februárban volt egy kreatív kiállítás - a tagok és barátaink munkáiból, ami a városban nagy sikert aratott, a megyei napilap is írt rólunk cikket. Ezután megalakult a „Kreatív klub" - aminek kb. 25-30 tagja van.

Emellett teljesen megújult a szombathelyi bibliakör is. Itt a nagy érdeklődés miatt a depresszióról beszélgettünk - a bibliatanulmányozás mellett - januártól áprilisig - mintegy 25-30 fő részvételével hétfő esténként.

2007. április 20-án lesz a Vasi Misszió 5 éves - erre az alkalomra barátainkkal együtt készülünk, hogy minél ünnepélyesebbé tegyük ezt a napot.

 

Mándli Éva

A Vasi Misszió krónikása



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista