2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A családi osztály 2014-es munkaterve
A családi osztály 2014-es munkaterve PDF Nyomtatás E-mail

A 2014-es osztálytervünket két tevékenységi körre csoportosítva mutatjuk be, az első csoportban az osztály általános – évek óta ismétlődő – tevékenységei szerepelnek, míg a másodikban azokat a programokat soroljuk fel, amelyekkel a családi osztály a budapesti nagyvárosi evangelizációhoz járul hozzá.

I. Általános programok:


1. Tavaszi Gyűrű-kúra

Évek óta „kötelező” elem a munkatervünkben a házassági felkészítő hétvége, amelyre a 2014-ben házasodni kívánó párokat várjuk.

Időpont: 2014. február 28–március 2.

Helyszín: Szeged

Jelentkezés, részletek: www.adventista.hu

A résztvevők támogatást is igényelhetnek!


2. Gyűrű-kúra klub

A két éve működő program sikeres missziós eszköznek bizonyult, a rendezvényeken 40-60%-os a nem adventista jelenlét. A meghívott vendégelőadók sok külsős párt és egyén vonzanak be.

Időpontok: 2014. június 14.; szeptember 20.; december 13.

Helyszín: Budapest, Práter utcai gyülekezet


3. KID továbbképzés

A 2013-ban kiképzett KID előadókat várjuk vissza egy visszajelző napra, amelyen megbeszéljük az első év tapasztalatait, kihívásait, sikereit.

Időpont: 2014. június 8.

Helyszín: Szeged

Szervező: Mihalec Dóra

Előadók: Clair és John Sanches


4. KID gyermekanyag kiadása

A „Lábnyomok gyermekeknek” c. 24 részes foglalkozás-sorozat a KID segédanyagok utolsó, kiadásra váró láncszeme. A fordítás folyamatban van, a fordítás és kiadás költségeit a 2013-as osztálykeret-átvitelből fedezzük (céladományok a kiadásra). A sorozatot elektronikusan adjuk ki.


5. Erőszakmentes nap

Egy új kezdeményezést szeretnénk kipróbálni több osztály együttműködésével, ami ha sikerrel jár pilótaprogramként is szolgálhat további helyszínek számára.

A nap délelőttjén a megye gyülekezeteinek tartunk istentiszteletet a bántalmazásmegelőzés jegyében, majd délután a város nyilvánosságát igyekszünk megszólítani. A külső helyszínen tartott rendezvényen plenáris előadás mellett szakemberek külön szemináriumot tartanak férfiaknak, nőknek és gyermekeknek. Szintén a délután folyamán sor kerül egy figyelemfelkeltő városi futásra (3 km, egyenpólóban), valamint egy általános iskolás rajzpályázat (címe: „Erőszakmentes család – erőszakmentes társadalom”) díjátadójára. Este képzést nyújtunk a megjelent gyülekezeti résztvevőknek a bántalmazásmentes gyülekezeti légkör kialakításáról.

Időpont: 2014. május 10.

Helyszín: Sándorfalva

Szervezők: Családi Osztály, Női Szolgálatok Osztálya, ADRA, Lelkészi Osztály


6. Házasságerősítő hétvége

A hétvégi rendezvényre gyülekezeti házaspárokat várunk. A program bibliai alapokra épül, a lelkiség oldaláról közelítve segít újra egymásra találni.

Időpont: 2014. május 2–4.

Helyszín: Vágáshuta

Előadók: Mihalec Gábor és Dóra

Szervező: Szőllősyné Nagy Annamária


II. Nagyvárosi evangelizációs programok:


1. Gyűrű-kúra

A nagyvárosi evangelizáció keretében egy nagyobb méretű, kb. 100 párt megcélzó Gyűrű-kúra sorozatot tervezünk. A teljes, 10 részes programot, 5 hét alatt bonyolítjuk le egy belvárosi, igényes helyszínen.


2. Túlélőcsomag pároknak

A Gyűrű-kúra folytatásaként gyülekezeti szinten egy 6 részes újabb sorozatot tervezünk, amelyeket a helyi lelkipásztorok tartanak meg.

A sorozat témái:

1. Házasság: egy életre tervezve!

2. Pont olyan vagy, mint az anyád!

3. Segítség, szülők lettünk!

4. A megcsalásbiztos házasság

5. Amíg a krízis el nem választ?

6. Mi marad, ha minden mázt lemosunk?

A sorozat megtartására április 13-án tartunk képzést a DET szervezésében, eddig az időpontig történik meg a foglalkozások részletes kidolgozása (PPT prezentációk, szövegkönyvvel).

 

Mihalec Gábor
osztályvezető

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista