2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Józsefvárosi Gyülekezet szociális tevékenysége
A Józsefvárosi Gyülekezet szociális tevékenysége PDF Nyomtatás E-mail

adra_hirlevel_-_pappne_szigeti_gyopar Abban a kezdetekkor is biztosak voltunk, hogy a már évek óta tartó sorozat most sem szakadhat meg. Bár előre csak a beszűkülő lehetőségek látszottak, tudtuk, hogy az Úr meg tudja áldani az erőfeszítéseket, és sikerül a nehéz sorsú gyermekeknek karácsonyra tiszta örömet adnunk.

Úgy számoltunk, hogy mintegy 30 gyermeket szeretnénk megajándékozni. Ehhez kértünk támogatást a gyülekezet tagjaitól, Az aratási hálaáldozatnál, októberben megemlítettük, hogy az is egy módja az Isten áldásaiért érzett hála kifejezésének, ha olyan gyermekeket, családokat támogatunk, akiknél nem természetes dolog az ajándék és a meleg étel, a sütemény.

A testvérek meghallották a felhívást, hoztak írószereket, édességet, játékokat, amiket fel tudtunk használni az ajándékcsomagok összeállításánál. Kaptunk anyagi támogatásokat és váratlan felajánlás is érkezett egy külföldön élő énekesekből szerveződött segélykoncert formájában. A felajánlások összesítésénél már látszott, hogy a tervezettnél több csomagot tudunk majd készíteni. A következő meglepetés az ADRÁ-tól érkezett, akik egy olyan jótékonysági koncertet hoztak a gyülekezetünkbe – egy héttel a saját ADRA karácsonyunk előtt –, amire szintén vártak 30 rászoruló gyermeket, hogy ezen az alkalmon ajándékozzák meg őket.

A kerületünkben működik egy óvoda, ahol a vezetőnővel évek óta közösen próbálunk segíteni a nehéz sorsú családok gyermekein. Az ő ajánlásával már többen megismerkedhettek a gyülekezetünkkel. Most is több mint harminc gyermeket tudtunk elhívni szüleikkel és az óvó nénivel. Rajtuk kívül a Losonci téri iskolából voltak vendégeink és a kerület Nagycsaládos Egyesületének több családja is eljött a gyülekezet karácsonyi ünnepélyére. December 14-én, az ADRA által szervezett ÉKG koncerten több mint 30, egy héttel később a gyülekezetünk karácsonyi koncertjén közel 60 ajándékcsomagot tudtunk kiosztani.

Hálával tartozunk minden támogatónknak, akik hozzájárultak kis barátaink öröméhez. Nem felejtkezhetünk el arról, hogy ez a program a jó Isten keze munkájával valósulhatott meg. Az év első napjaiban egy forgatócsoport járt abban az óvodában, ahonnan olyan sok vendégünk jött el a gyülekezetünkbe, hogy bemutassa a munkatársak családsegítő munkáját. Az óvodavezető engedélyt kért tőlünk, hogy ebben a riportban megemlíthesse az ADRA Alapítvány támogatói munkáját.

Dicsőség az Úrnak!

 

Pappné Szigeti Gyopár és Papp Zsolt

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista