2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Presbiterszentelés a szombathelyi gyülekezetben
Presbiterszentelés a szombathelyi gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

presbiterszenteles_a_vasi_misszioban_228Deckelmann Róbert gyülekezetvezető testvér Kőszegen született, gyakorló hívő katolikus családban. Gyermekkorában a veleszületett szürke hályog, majd az ezt korrigálni próbáló három sikertelen szemműtét következtében mindkét szemén kialakult a zöld hályog, amit meggyógyítani nem lehet, csak kezelni. Ezért maradandó látáskárosodással kellett megküzdenie, mint Pál apostolnak – „tövis adatott nékem a testembe” (2Kor 12:7).

A legtöbb ember összeroppanna egy ilyen állandó fizikai és lelki teher alatt, de testvérünk befogadta a Lélek vigasztaló és reményt adó késztetéseit, és győzelmesen vette az élet akadályait. Gondviselőnk szervezte meg találkozását feleségével, Liebhardt Évával, akivel együtt sok évig nyitották meg példaadó otthonukat a szerveződő gyülekezet számára.

presbiterszenteles_a_vasi_misszioban_294Deckelmann Róbert testvér az elmúlt évtizedekben kiemelkedően részt vett a missziómunkában és a gyülekezet összetartásában. Szívén visel mindenkit, akivel kapcsolatba kerül, és nem csak szép szavakkal. A gyülekezet tanításában és tanácsolásában is élen jár.

A testvéri közösség egyhangú szavazással javasolta vénné való felszentelését.

Az ünnepélyes alkalomra felkértük személyes lelki barátját, Kalocsai Tamás lelkészt.

Eljöttek a Soproni Gyülekezet tagjai is, akikkel régi a meghitt kapcsolat és rendszeresen jár oda is prédikálni Deckelmann testvér.

presbiterszenteles_a_vasi_misszioban_196 Kalocsai Tamás Salamon Isten felé nyitott szívéről szólt a prédikációban. Az tud jó vezetővé válni, aki alázattal belátja a feladat nagyságát és engedelmes lélekkel figyel Isten segítségére. „»Ha az Úr nem építi a házat, hiába néktek korán felkelnetek, későn  feküdnötök« – az nem lesz eredményes. – »Az Őt szeretőknek álmában ad eleget.«” Ha szeretjük Istent és szoktatjuk szívünket a Lélek csendes hangjára, ha engedünk késztetéseinek, akkor sikeres lesz életünk és munkánk.

A felszentelő imához Kalocsai testvér kérésére a házaspár együtt térdelt az Úr elé, hogy  közösen szenteljék oda magukat e felelősségteljes szolgálatra, melyhez kértük Isten segítségét.

Deckelmann Róbert vénné szentelésében a helyi lelkész, Szilvási Csaba is részt vett. Majd köszöntötte őt Gyűrűs Istvánné Panni, aki kilenc év munkájával szervezte meg a gyülekezetet férjével együtt.

E szombat ünnepélyességét tizenkét szolgálat, versek és énekek emelték.

Isten áldását kívánjuk Deckelmann Róbert presbiter testvér életére és szolgálatára!

 

Sz. Cs.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista