2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Presbiterszentelés a szombathelyi gyülekezetben
Presbiterszentelés a szombathelyi gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

Emberé a munka, Istené az áldás

presbiterszenteles_a_vasi_misszioban_2202014. január 25-én ünnepi istentiszteletre gyűlt össze a Vasi Missziós Gyülekezet. Presbiterré szentelték Deckelmann Róbertet, aki példamutató szolgálatával érdemelte ki ezt a megtisztelő feladatot.

Deckelmann Róbert – feleségével együtt – nagyon szereti ezt a közösséget, kezdetektől fogva szívén viseli a gyülekezet sorsát, segítőkészen figyeli a testvérek életét. Velünk töltötték az ünnepet a Soproni Gyülekezet tagjai is, hiszen Róbert korábban hozzájuk tartozott. Így aztán a két gyülekezet tagjai köszöntések áradatával emelték a nap ünnepélyességét: szép verseket, ének- és zeneszámokat hallhattunk.A Soproni Gyülekezet lelkésze, Kalocsai Tamás végezte a felszentelés szolgálatát. A 127. zsoltárból építette fel ünnepi prédikációját. „»Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői.« Csak az Úr áldásával érdemes végezni a munkánkat: annak, akit Ő szeret, álmában ad eleget.”

A felszentelő imádság után Róbert megköszönte a felé áradó bizalmat és szeretetet. Tette ezt elsősorban az Úrnak, akinek utaiban boldogan jár. Majd a helyi lelkészünk, Szilvási Csaba köszöntötte az új presbitert. Jelen volt az ünnepen korábbi lelkészünk: Gyürüs Istvánné is, aki Józs 1:9 igéjét idézve bátorította, erősítette Róbertet további munkájában.A „Minden szerinted legyen Uram” című énekkel és áldást kérő imával zárult az istentisztelet.

 

Mándli Éva, a Vasi Missziós Gyülekezet jegyzője



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista