2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Fehér karácsony Nemesvámoson
Fehér karácsony Nemesvámoson PDF Nyomtatás E-mail

feher_karacsony_nemesvamoson_12013. december 21. egy különlegesen örömteli szombatnap volt Nemesvámoson. Négyen  adták át életüket Jézus Krisztusnak. Egy fiatal házaspár, Gábor Gavrila és Gábor Zsuzsanna, valamint Czégai Csaba és a 17 éves Csabai Kristóf.

Az igehirdetés előtt nagyon sok ének-, zenei és versszolgálattal dicsőítették az Urat és örvendeztették meg a vendégeket, testvéreket a balatonfüredi, a veszprémi és a nemesvámosi fiatalok.

A nap különlegességére Kovács-Bíró János testvér mutatott rá igeszolgálata elején. Elmondta, hogy Nemesvámoson több mint 20 éve mindig fehér a karácsony, és ez nem az időjárástól függ – hisz most sem adatott meg, hogy a táj fehérbe öltözzön –, hanem attól, hogy a jó Isten kegyelme hogyan szólít meg embereket, akik készek fehér ruhába öltözni és követni a Mestert. Adjunk dicsőséget és tisztességet ezen a fehér karácsonyon Jézus Krisztusnak, aki Mesterévé vált azoknak, akik elhatározták, hogy követik Őt. Kovács Bíró testvér ezek után Isten Igéjét Fil 2:5-11 verseivel nyitotta meg.

A keresztelési szertartást Dudás József nemesvámosi presbiter, valamint Kovács-Bíró János  és Tóth Szilárd lelkészek végezték.

feher_karacsony_nemesvamoson_2_-_kristof_bizonysagot_tesz A fiatal házaspár kötődése Nemesvámoshoz gyermekkorukra vezethető vissza, hisz már szülők is itt keresztelkedtek, ezért ők is kérték, hogy itt köthessenek szövetséget az Úrral és tartozhassanak ehhez a gyülekezethez. Czégai Csaba Jézushoz vezető útját felesége által kezdte meg, aki hűségesen jár a gyülekezetbe, szolgálja az Urat, és férje, Csaba ezt látva, tapasztalva, egyre gyakrabban kezdett járni a gyülekezetünkbe, és komolyan felismerte, hogy ő is Jézushoz akar tartozni.

A medencében utolsóként belépő Csabai Kristóf megtérésének megható tapasztalatát mondta el. Gyerekkorától fogva komoly elhatározása volt, hogy felnőttként a filmszakmában szeretne dolgozni, de jött egy fordulat az életében tavaly nyáron, amikor Bunyan János „A zarándok útja” újbóli feldolgozásában megkapta „Keresztény” szerepét, amely nagy hatással volt rá, és rádöbbent, hogy minden hiábavaló a világon, egyedül Jézus Krisztus követése a fontos. Erre kérte a fiatalokat, akik közül nagyon sokan előrementek a keresztelő-medencéhez, 8-12 évestől a 20-40 éves korosztály egyaránt, hogy döntsenek Jézus Krisztus mellett.

Czégai Csaba és Csabai Kristóf testvérünk a Veszprémi Gyülekezet tagja lett, míg a Gábor házaspár a Nemesvámosi Gyülekezethez tartozik.

Isten áldja meg döntésüket, és életükkel világítsanak az emberek között, hogy naponta tudjanak bizonyságot tenni mostani elhatározásukról.

 

Bagi Ibolya

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista