2024. április 24. Szerda
Napnyugta: 19:47
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Cserkész Téli Portya és Szilveszter
Cserkész Téli Portya és Szilveszter PDF Nyomtatás E-mail

cserkesz_teli_portya_es_szilveszter_52013. december 29–2014. január 1.

2013 decemberében ismét összegyűltek az 1301. sz. Négylevelű Fa Cserkészcsapat tagjai, hogy együtt töltsenek jó pár napot. Bár a résztvevők száma megállt a 20 főnél, a portya így is nagyszerű hangulatban telt.

Vasárnap kora délelőtt lelkes fogadalmat tett és leendő cserkészek gyülekeztek a nagykanizsai cserkészcsapat otthonánál. Miután mindenki örült mindenkinek, el is kezdődött a program, ami nem is volt más, mint egy rövidebb túra a csónakázótóhoz. A hangulatot csak fokozta a jó idő, a túra során megfejtendő rejtvények, a kinti foci, és az elmaradhatatlan méta játék. Mire visszaértek az ebédre, már mindenki beszámolt a téli szünet eddigi meglepetéseiről, a karácsonyról, és a már betervezett programokról a téli szünet második felére. Ebéd után a jóllakott cserkészek egy része megcsillogtathatta konyhaművészeti tudását, ugyanis a portya során néhány vezető irányításával közösen készítették el a vacsorát, illetve másnap az ebédet. Amíg a szorgos kezek a konyhában serénykedtek, addig a többieknek színészi adottságaikat volt szerencséjük kamatoztatni, több-kevesebb sikerrel, de mindenféleképpen jó hangulatban. Az áhítat elmaradhatatlan része a napnak, csak ezután következett. Az énekszó bejárta a termet, majd Bekő Zoltán vezette a beszélgetést, hogy vajon milyen is lesz a menny. A délután második fele egy kreatív Társas börze játékkal folytatódott, amelyben a limbótól kezdve a kötélugrásig a fizikai erejüket mutatták meg a cserkésztek. Ezenkívül a kézügyességükre is szükség volt a Jenga játéknál, az Ország-városnál a szókincsükre, a Hali-Gali játéknál a gyorsaságukra. A játék végén nagy örömmel ült le a társaság elfogyasztani az ínycsiklandozó vacsorát. Az este további részében, lefekvés előtt egy nagyon izgalmas és vicces animációs mesefilmet néztek a kellemesen elfáradt cserkészek, majd a film végén mindenki lepihent aludni.

cserkesz_teli_portya_es_szilveszter_2Másnap reggel ébresztő, zászlólevonás és rövid testmozgás után Szeretlek Cserkészet játékra került sor, ami egy manapság igen népszerű televíziós játék mintájára készült. Nem csak az ügyesség számított, hanem a kreativitás, a látókör szélesítése és az elmaradhatatlan csapatmunka is. Játék után az előző napi csapatok, programot cseréltek, és most egy másmilyen, de ízre ugyanolyan finom ebédet készített az egyik csapat, míg a másik különböző szituációkat próbált viccesen előadni egymásnak. Az ebédet követő program kicsit kötetlenebb volt, először benti játékokat játszottak az egyes cserkészek, ilyen volt a Kac-kac kukac, Jenga, Hali-gali, Twister, amik közül szabadon választhattak, majd friss levegőt véve kimentek a szabadba mozogni egy jót. A hétfői áhítaton Mena János vezetésével Isten által kapott talentumokról folyt a téma, és arról, hogy esetleg ki szeretne fejlődni. Sajnos, mint minden programnak, a portyának is egyszer vége kellett legyen, de elbúcsúzás előtt, egy vidám rendrakás keretein belül mindenki igyekezett úgy adni vissza a helyét, ahogyan kapta. Zászlólevonás és elköszönés után a cserkészek siettek haza, hogy minél hamarabb elújságolhassák szüleiknek, milyen élményekkel lettek gazdagabbak a két nap során.

cserkesz_teli_portya_es_szilveszter_4Ám a rover korú (15-18 év) cserkészeknek itt koránt sem ért véget a program. Volt egy fél napjuk regenerálódni, mielőtt még átléptünk volna az új évbe. Déltől ismét játékdömping volt terítéken. Ám nemcsak reflexeiket, leleményességüket mutathatták meg, hanem szervezőkészségeiket is. A délután folyamán megérkezett a gyülekezet is. Kis István tartott számunkra évzáró igeszolgálatot, melyet bőséges vacsora követett. Viszont itt még nem engedtük haza a gyülekezet idősebb tagjait, hisz szükség volt rájuk az ezt követő műveltségi megmérettetésben. Bátran írhatom, hogy mindannyian jól szórakoztunk.

Az éjjel közeledtével mélyebb, lelki témákban is beszélgettünk a fiatalokkal. A mécses világossága igazán meghitt hangulatot biztosított. Ám az éjfél közeledtével ezt hamar megtörte a kint pattogó petárdák és durranó tűzijáték zaja. Nem lehetett mást tenni, meg kellett csodálni a színes fényjátékokat.

cserkesz_teli_portya_es_szilveszter_1Január elsejébe lépve a boldog arcok visszaözönlöttek a házba és folytatódtak a különféle játékok. Aznap reggel elég frissen ébredt mindenki, aki nem azt lágy énekkel költögettük.

Élménydús napokban volt részünk. Köszönet érte az 1301. sz. Négylevelű Fa Cscs. vezetőinek és tagjainak, a Nagykanizsai Gyülekezetnek, hogy meleg helységet biztosítottak a programhoz, a szülőknek, valamint a H. N. Adventista Egyház támogatásának. Hálásak vagyunk Istennek, hogy ismét megáldotta a cserkészek munkáját.

 

Marosán Boglárka és Tóth Eszter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista