2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyerek Egészség Expo két iskolában is, Békéscsabán
Gyerek Egészség Expo két iskolában is, Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

img_20131115_135701Sokat vártunk rá, hogy Isten alkalmasnak találja az időt és minket is, hogy munkába állítson a gyerek egészségügyi exposok sorába. Egy éve csak a víz témával tudtunk egy óvodába – a környezetismeret szakkörös gyerekekhez – elmenni, és egy iskolába az egészségnapon, 4 alsó tagozatos osztályba. Tavaly nyáron a gyülekezetben egy vasárnapi játszóház erejéig alakítottunk ki 5 egészségügyi állomást (lásd AdventInfo 2013. június 29.)

Sok imát elmondtunk, mire már egyikünk sem félt a lehetőségtől, és mind a 8 témában megmutathatta Isten, hogyan képzelte el Ő. Felkészített minket, és segítőket is adott a plusz dekorációk kivitelezéséhez, a sok lufi felfújásához. Így tudott 20 „laikus” áldására lenni több mint 300 alsó tagozatos gyermeknek. Hisszük, hogy rajtuk keresztül a családjaiknak is.

img_20131115_153746Sokat várt ránk Isten, hogy az odaszentelt időnket megáldhassa. Egy szép novemberi napon elfoglaltuk a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tantermeit, könyvtárát és ebédlőjét. A megelőző szervezési munkák alatt az iskola védőnőjével tartottuk a kapcsolatot. Tőle tudtuk meg a pontos kezdési időpontot, a három 3. és a három 4. osztály létszámát. Előzetes terepszemlét is tarthattunk, mely fontosnak bizonyult az állomások beosztásánál. Az intézményvezető levelében az alábbi szavakkal köszönte meg, ottlétünket: „Az Önök által szervezett délután úgy volt egészségre nevelő, hogy tanítványainkat sokszínűen, ötletgazdagon nem csak tanította, de szórakoztatta is.”

Két nap múlva az Erzsébethelyi (Jaminai) Általános Iskolában vártak ránk az alsó tagozatosok. Az ottani „beépített emberünk” évek óta jár gyülekezetünkbe, a kéthetente megtartott Kuktakörre. Ebben az iskolában, már az egész hét az egészség jegyében zajlott. A NEWSTART elveivel színes plakátokat találtunk az aulában, amit az osztályok készítettek. Köszönetüket egy gazdagon megrakott gyümölcskosárral is kifejezték.

img_20131115_153633Köszönjük a GYMCS egészség expos koordinátorának, hogy a tárgyi kellékek időben rendelkezésünkre álltak, és gyülekezetünknek is, hogy a pályázaton nyert összeget kiegészítették. Így tudtunk szép egyenpólókban, egységesen megjelenni az iskolákban, és a pályázat szerint biztosított oklevélen, lufin, tájékoztató kis füzetecskén felül, meglepni a gyerekeket egy-egy kis üveg ásványvízzel, reform pogácsával, dióval töltött datolyával. A bizalom állomáson – aki akart – elvehetett egy szép, kék lapra nyomtatott újszövetséget. Mindkét iskolában a kapcsolattartóknál hátrahagytunk ajándék müzliszeleteket azoknak a gyerekeknek, aki a rejtvényt helyesen megoldva egy héten belül bemutatják. A visszajelzések alapján a gyerekek több mint kétharmada vett rész ebben a játékban is.

A pedagógusoktól kapott rengeteg köszönetet, a gyerekek mosolyát, és a két délután örömmel eltöltött minden percét hálásan vittük Isten elé megköszönve és elismerve, hogy bár sokat várt ránk, de megérte. Jó vele egy csapatban!

 

CsnéDV

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista