2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A TED elnöke nyugdíjba vonul
A TED elnöke nyugdíjba vonul PDF Nyomtatás E-mail

bertil_wiklander_ted_elnok_nyugdijba_megy2014. február 12-én dr. Bertil Wiklander, a Hetednapi Adventista Egyház Transzeurópai Divíziójának (TED) elnöke tájékoztatta az unióelnököket és a divízió vezetőségét arról a szándékáról, miszerint ez év július 31-ével nyugdíjba kíván vonulni.

Dr. Wiklander testvér az unióelnökök részére rendezett kétnapos vezetői képzés szerda reggeli, vezetőségi áhítata alkalmával jelentette be elhatározását. Szolgálatáért nagyrabecsülését fejezte ki a TED vezetősége részéről Audrey Andersson titkár, valamint Sandra Grice, a Generál Konferencia Revizori Szolgálatának (GCAS) igazgatóhelyettese.

„Örömmel végeztem a munkámat, és nagyon megszerettem azt a sok-sok embert, akikkel a divízió különböző vidékein ismerkedtem meg; felelősségteljes szolgálatomtól Isten és munkatársaim iránti őszinte hálával vonulok vissza. Végtelenül hiányozni fog a munkánkat jellemző közösségi és baráti légkör, amely szerintem igazán páratlan és értékes. Isten áldjon meg mindannyiótokat és az Ő művét, a világnak ezen a részén” – mondta dr. Wiklander.

Majd egy rövid vallomásban így folytatta: „Ez év júliusában immár 19 éve fogom szolgálni a divíziót, szeptemberben pedig elérem azt az életkort, ami már jóval meghaladja a nyugdíjazás idejét. Hálás vagyok Istennek az elnyert áldásokért, azért a sok mindenért, amit megtanultam, és különösképpen azért a csodálatos csapatért, amely körülvesz engem itt, a divíziónál, az unióknál és a divízió többi területein. Jó lesz több időt tölteni a családommal, és van néhány érdekes könyv, amit szeretnék elolvasni, meg szeretnék egy kis bibliai kutatómunkával is foglalkozni nyugdíjasként. Már beszéltem erről Ted Wilson testvérrel is, aki gondoskodni fog az utód megválasztásáról.”

Azt megelőzően, hogy dr. Wiklander a TED-hez került, szülőhazájában, Svédországban szolgált az Ekebyholm Iskola igazgatójaként, uniótitkárként és unióelnökként.

Az elmúlt 19 évben Wiklander testvér kiemelkedő vezetői képességről tett bizonyságot. Az egyház missziója iránti szenvedélye, lelkesedése és elkötelezettsége, valamint az a vágya, hogy Istent ismertté tegye abban a kihívást jelentő, elvilágiasodott környezetben, amely a TED számos országát jellemzi, az egyház minden szintjén inspirálta a vezetőket. Rendelkezik azzal a ritka képességgel, amely egyesít egy éles észjárású, képzett elmét a gyakorlatias éleslátással, ami elengedhetetlenül szükséges a sikeres tisztviselői szolgálathoz.

A TED-nél eltöltött szolgálati ideje alatt két területi átszervezésre is sor került. Dr. Wiklander biztosította a vezetői stabilitást az átmeneti időszakokban, és segítette a divíziót újrafogalmazni látását és célkitűzését, miközben Isten misszióját helyezte a középpontba.

Igazán alkalomhoz illő volt, hogy ez a bejelentés az unióelnökök részére rendezett vezetőképző ideje alatt került nyilvánosságra, mivel dr. Wiklander lelkes támogatója a vezetők növekedésének és az olyan lehetőségeknek, amelyek révén az ember új elképzeléseket próbálhat ki és fejlődhet.

Ebben a pillanatban nehéz elképzelni a Transzeurópai Divíziót dr. Wiklander testvér nélkül. Isten gazdag áldását kívánjuk neki és családjának, akik életük új szakaszába lépnek. Ugyanakkor arra kérünk titeket, hogy imádkozzatok Isten útmutatásáért, midőn Wilson testvér levezeti a divízió új elnökének megválasztását.

 

[tedNEWS]/KiVi

tedNEWS Staff: Miroslav Pujic, director; Deana Stojkovic, editor119 St Peter's Street, St Albans, Herts, AL1 3EY, EnglandE-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Website: www.ted-adventist.org

tedNEWS is an information bulletin issued by the communication department of the Seventh-day Adventist Church in the Trans-European Division.

You are free to re-print any portion of the bulletin without need for special permission. However, we kindly request that you identify tedNEWS whenever you publish these materials.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista