2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 90. rendezvényünk – Az egészséges, emberibb környezetért, a virágos Sopronért!
90. rendezvényünk – Az egészséges, emberibb környezetért, a virágos Sopronért! PDF Nyomtatás E-mail

90-edik_rendezveny_a_viragos_sopronertÚgy érezzük, hogy jelmondatunk az egész ember számára létfontosságú téma, és azért, hogy a környezetünk is egészséges legyen, ahhoz szinte még fontosabb az ember testi-lelki egészsége. Ezért a rendezvényünk is 3 fő témára összpontosít, mert ezek elválaszthatatlanok egymástól. Környezetszépítés, megbecsülés, óvás. A Biblia első lapjain olvasható 1Móz 2:15 – ám az emberiség sajnos nem ennek szellemében művelte a környezetét, ezért is borult fel a természet egyensúlya. Mégis, legalább azt, ami egyénenként tőlünk telik, tegyük meg.

A rendezvényeinken mindig vannak e témával kapcsolatban szakszerű előadások és gyakorlati bemutatók. Lelki téren pedig az Isten csodás alkotásai iránti felelősségünket hangsúlyozzuk, miszerint azokat óvnunk, művelnünk kell. Meghívott előadóink közt vannak adventista, katolikus, evangélikus és református lelkészek, akik hasznos lelki tanácsokkal szolgálnak, figyelemre méltó útmutatást adnak, keresztény szemmel. Így szolgált már alkalmainkon többek között dr. Szigeti Jenő, Ócsai Tamás és dr. Ősz-Farkas Emő, ez év márciusában pedig Kalocsai Tamás lesz a lelki program előadója. Egészségügyi vonatkozásban természetesen egészségügyi szakembereket kérünk fel, akik szintén nagy érdeklődés mellett tolmácsolják üzenetünket.

A rendezvénysorozattal – amely 2006 óta havi rendszerességgel töretlenül folyik – az a célunk, hogy az egészséges életmód kialakítását testi-lelki és környezetvédelmi szempontok figyelembevételével is segítsük. Igyekszünk ráirányítani az emberek figyelmét arra, hogy Isten alkotásai vagyunk, ennélfogva kötelességünk és kiváltságunk, hogy egymást és a környezetünket is védjük, megbecsüljük. Ez is egy nemes magvetés. Hisszük, hogy Isten segítségével a mag jó földbe kerül, és a rendezvényeinken rendszeresen résztvevő sok hallgató életében a maga idejében megtermi gyümölcsét.

 

Horváth Sándor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista