2024.  február  29.  Csütörtök
Napnyugta: 17:28
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Emberek és angyalok előtt
Emberek és angyalok előtt PDF Nyomtatás E-mail

Fiatalok Jézusért Konferencia

Budapest, 2014. február 5-9.

dsc_7745„..mert látványosságai lettünk a világnak, úgy angyaloknak, mint embereknek” (1Kor 4:9).

Az idei, negyedik Fiatalok Jézusért Konferencia Óbudán került megrendezésre február első hetében. A fiatalok kissé megfáradtan érkeztek (vizsgaidőszak véget értével), de ami ezután következett, az felejthetetlen tapasztalatokat jelentett mindenki számára.

Napi programunkat képezték a reggeli áhítatok, szemináriumok, bizonyságtételek, kiscsoportos beszélgetések és esti áhítatok. Egyik nap imaszobába is volt lehetőségük betérni az elcsendesedni vágyóknak. Ám nem csak a lelki táplálék volt terítéken, hisz a testit sem lehet hanyagolni. Étkezéseink alkalmával vega, vegán ételek kerültek asztalainkra, nem kevés kreativitással fűszerezve. :)

dsc_7725„Aki azonban gondosan betekint a szabadság tökéletes törvényébe, és megmarad abban, s annak nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója, az boldog lesz tette által.”
  (Jakab 1:25)

A szemináriumok során Daniel Pel, feleségével – Silvia-val – beszélt arról, hogy mire van szükség az életre szóló barát, házastárs megtalálásához, valamint megtanulhattuk, hogyan forgassuk a Bibliát türelemmel és kitartással. Zippora Anson Júdás levelén keresztül vezetett minket, hogyan fedezhetjük fel önmagunkban a lelki büszkeséget, és hogyan küzdhetünk ellene. Sebastien Matula többek között rámutatott két „hegy” közti különbségre. Ugyanis nem elegendő ismernünk és tanulmányoznunk az Írásokat. Munkatársaivá kell válnunk Krisztusnak. Amit tanított, a tapasztalatainkat tovább kell adnunk másoknak is! Stramszki István pedig a nagy küzdelemre világított rá az Ószövetségben, miszerint Jónás története is megannyi tanulsággal szolgál számunkra mind a mai napig. József és Eszter is hatalmas dolgokra volt képes Isten segítségével.

A prédikációk erőteljesek voltak, döntéseket kértek tőlünk, amire a fiatalok készséggel válaszoltak. Több mint kétszáz vendég előtt szólt Daniel arról, hogy fel kell hagynunk a langymelegséggel, és szilárdan ki kell állni a Biblia mellett. Este Sebastian a szentélyszolgálaton keresztül mutatta meg az adventista egyház egyedülálló feladatát, és kért minket, hogy vegyük ki a magunk részét a munkából.

dsc_0077„Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat találtok lelketeknek. Mert az én igám édes és az én terhem könnyű." 
(Máté 11:28-30)

Az időjárás most sem kímélte a szombat délutáni missziós tevékenységet, de annál többen voltak legalább otthonaikban, hogy elérhessük őket. :) Egészségügyi és bibliai témájú könyvekkel, szóróanyagokkal jártunk házról házra, hogy bemutathassuk Isten segítő szándékát. Voltak, akik Újpest központ metróállomásának aluljárójában beszélgettek az érdeklődőkkel. Ezeregyszáz könyvvel szegényebben, ám rengeteg tapasztalattal gazdagabban tértünk vissza, melyeket meg is osztottunk mindenkivel az esti áhítat alkalmával.
Sokszínű szolgálatok kerültek bemutatásra a kiállítások alkalmával.

Megismerkedhettünk a Bibliasuli, a Csemete Reform Családi Napközi, a cserkészek, a Fiatalok Jézusért Tábor, a Matteson Missziós Iskola és a NiceLife munkájával.

dsc_6819Köszönjük a támogatást minden lelkes segítőnek, az ASI Hungary-nek, a REK-nek, és hála illeti Istent, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a konferencia sem. :)

Bizton állíthatom, hogy felüdítve és tettre készen hagytuk el a konferencia helyszínét!

Jövőre találkozunk „A keresztnél”, 2015. január 28–február  1. között!

„Mindazt, aki megvall engem emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van.” (Máté 10:32)

Isten áldását kívánjuk további szolgálatotokra! :)

 

Tóth Eszter (Stee)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista