2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Téli adománygyűjtés az ADRA számára
Téli adománygyűjtés az ADRA számára PDF Nyomtatás E-mail

teli_adomanygyujtes_az_adra_szamara „Kövessetek engem, és én azt mívelem, hogy embereket halásszatok” (Mk 1:17).

Adventi tér jászollal, karácsonyfával, sült gesztenyével és forró teával volt már korábban is Kiskőrösön. Idén mi is béreltünk faházat a téren. Könyveket, kiadványokat terveztünk átadni az érdeklődőknek, és az ADRA munkájának megsegítésére szerettünk volna adományokat gyűjteni.

A kuckónkat nagyon otthonossá varázsoltuk, az ADRA munkásságát bemutató plakátok mellett egy kis karácsonyi hangulat is volt benne. Persze a tömeget a forralt bor illata csalogatta, de közben meg-meg álltak nálunk is. Eleinte csupán egy-két kedves arc merte közelebbről megnézni az egészségről, életmódról és hitéletről szóló könyveket, vagy mutatott hajlandóságot egy kis beszélgetésre. Mikor már kezdtünk elcsüggedni, jött az égi szó: „Ingyen elvihető könyvek” felirat került fel a kuckóra. Ez már csalogatóbb volt! 

Így felbátorodtunk mi is, és hívogattuk az embereket, hogy jöjjenek közelebb, nézzék meg, mit kínálunk, hátha érdekli őket valamelyik kiadványunk. A felnőttek inkább az egészséges életmód iránt érdeklődtek, aztán már a kicsik is bekukucskáltak. A legnagyobb tapasztalat talán az volt, mikor egy 5 éves kisfiú megkérdezte tőlünk, hogy miért van ennyi templom. Végül adtunk neki egy kis Újszövetséget, és anyukájával megígértette, hogy olvas belőle neki. Így is lett, egészen este tizenegy óráig nem tették le a kis Újszövetséget. 

Legközelebb már teával és forró csokival szeretnénk kedveskedni a vendégeinknek, hiszen a téli hidegben a gyermekek ennek örülnek a legjobban. 

 

G. I.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista