2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megszületett a Kisegyház-kutató Munkacsoport honlapja
Megszületett a Kisegyház-kutató Munkacsoport honlapja PDF Nyomtatás E-mail
Kisegyház-kutató

A Kisegyház-kutató Munkacsoport 2006. március 23-án alakult meg, több tudományterületet - teológia, történelem-, jogtudomány, vallásföldrajz, szociológia, néprajz - képviselő szakember részvételével.

A munkacsoport létrehozásának céljai között szerepel, hogy a különböző kisegyházak tagjai, szakemberei megismerjék egymás hitét, felekezetét. A környező világban számos tévhit kering róluk, amelyeknek ellensúlyozása úgy lehetséges, ha tudományos igénnyel mutatjuk be őket. A kisegyházak szakemberei - létszámukból, anyagi lehetőségeikből adódóan - csak közösen tudják hatékonyan képviselni értékeiket, érdekeiket, ezért a munkacsoport felekezetektől, intézményektől függetlenül, de velük együttműködve tevékenykedik.   

A munkacsoport workshopok, tudományos konferenciák szervezése mellett egy tudományos igényű honlapot is létrehozott www.kisegyhazkutato.hu címmel. A weblapot Telegdi Péter tervezte, míg tartalmáért a munkacsoport tagjainak közreműködésével Rajki Zoltán a felelős. A honlap tartalma fokozatosan bővül a munkacsoport tevékenysége eredményeinek függvényében. Az érdeklődő találhat majd itt kisegyházakkal kapcsolatos eredeti dokumentumokat, sajtótermékeket, tanulmányokat. Fontos feladatunknak tekintjük, hogy a különböző felekezetek múltját, jelenét, hitét, rájuk vonatkozó statisztikai, vallásföldrajzi adatokat ismertessük. A kisegyházakkal kapcsolatos linkek mellett egy állandóan frissülő bibliográfia is elérhető lesz.                       

 

R. Z.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista