2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Beszélj az életeddel Jézusról!
Beszélj az életeddel Jézusról! PDF Nyomtatás E-mail

Globális Ifjúsági Nap és I. IjEN (Ifjúsági Evangelizátor-képző Nap)

tavaszi_ifjusagi_talalkozo_2014_5Március 15-én 8 millió adventista fiatal gyűlt össze a világ különböző pontjain, hogy elhagyva a gyülekezetben való kényelmes üldögélést, tegyen valamit az emberekért. 
A magyarországi fiataloknak Budapesten hirdettünk meg az egész napos Ifjúsági Evangelizátor-képző Napot, aminek a József utcai Baptista Gyülekezet, illetve a Budapest Józsefvárosi Gyülekezet imaterme adott otthont.

Hogy mit csinált ez a 150 fiatal egész nap? Reggel 10 órára vártunk mindenkit egy közös gondolatébresztésre, melynek keretében a lelki vezetők tanítvánnyá tételéről gondolkodtunk közösen. A délelőtti alkalmat Ömböli Krisztián tartotta, aki olyan „vendég előadókat” sorakoztatott fel maga mellé, mint Ócsai Tamás, Kovács-Bíró János, Ősz-Farkas Ernő és Szigeti Jenő. A tőlük érkezett videóüzenetek arra szólították fel a jelenlévőket, hogy érezzék magukénak az evangélium hirdetésének feladatát, hiszen ők tudnak legkönnyebben szólni a világhoz; illetve, hogy válasszák a szabadságot, és legyenek EMBERek.

tavaszi_ifjusagi_talalkozo_2014_3A déli ebédszünet alatt nem csak beszélgetésre volt lehetőségük a fiataloknak: megjelent az ADRA is egy jótékonysági akcióval, ami az éves „Gyere ahogy vagy, és segíts, hogy segíthessünk” program talán legelső éles bevetése volt. A fiatalok adományaikkal összesen 47 175 Ft-ot gyűjtöttek a gyermekétkeztetési alapba – ez az összeg 135 napnyi támogatást jelent a rászoruló kisgyermekek számára. A fiatalok lelkesedését jelzi, hogy délután 15.50-kor az imalánc is kiteljesedett, és közösen imádkoztunk azokért a gyermekekért, akik felé már úton van a segítség az adventisták által.

Délután közösen vettük át az ifjúsági imaheti anyag első részét, majd este 6 órától egy dicsőítő alkalom vette kezdetét, amelyen az egész nap zenei részét levezénylő Cél:Kereszt, és az április 17-20 között tartandó Tavaszi Ifjúsági Találkozó zenészcsapata vezetett minket, illetve meghallgathattuk néhány fiatal tapasztalatait is.

tavaszi_ifjusagi_talalkozo_2014_4Azt gondolom, igazán hálásak lehetünk, hogy egy ilyen napot tudhatunk magunk mögött. Köszönjük mindazoknak, akik hozzátettek valamit, segítettek a szervezésben, a lebonyolításban, esetleg ott a helyszínen vállaltak valamilyen szolgálatot, vagy csak egyszerűen eljöttek, hogy megtudják, hogyan tudnak az életükkel beszélni Jézusról.

 

Bogi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista