2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nemzetközi Női Imanap Lovasberényben
Nemzetközi Női Imanap Lovasberényben PDF Nyomtatás E-mail

nemzetkozi_noi_imanap_lberenyben-12014. március 1-jén a Női Szolgálatok Osztályának munkatársai látogatták meg gyülekezetünket. A délelőtti istentiszteletet Bodnár Zsóka nyitotta meg egy gyerektörténettel, melyben elmondta a napraforgó növekedési szakaszait a magtól kezdve a kifejlett virágig. Mindannyiunknak van egy magja, amit ha elültetünk és gondozunk, mások áldását és saját hitünk növekedését szolgálja. Ezután Ősz-Püspöki Boglárkától hallhattuk, hogy a Női Szolgálatok Osztálya hogyan és miért alakult, majd Gyűrűsné Pannitól a nőkért való felajánlási imát.

Ezen a szombaton a mottóénekünk az „Emeld fel szemed Jézusra” című ének volt. Az egész napunk erről szólt, a napraforgóval párhuzamba állítva. Isten üzenetét a Bibliából Gyűrűsné Pannitól hallgathattuk meg.

nemzetkozi_noi_imanap_lberenyben-2Hogy miért a napraforgó volt a tökéletes példa? A napraforgó mindig felfelé emeli a fejét, mindig a Nap felé, és hasonlít is a Napra. Nekünk is mindig felfelé kell tekintenünk, a mi Istenünk felé, és hasonlítanunk rá, az Ő jellemtulajdonságaira. Isten lehajol hozzánk, nekünk csak Őrá kell figyelnünk. Nagyon jó példa erre Péter története, mikor a vízen járt. Ő is csak addig tudott a vízen maradni, ameddig a tekintete Jézuson volt. Amint elfordult tőle, süllyedni kezdett. A mottómondatunk pedig ez volt: „Ő felemeli fejem.”

A délutánunk nagyon kreatív volt. Öt állomáson vehettünk részt, amelyeket Hella Éva, Ősz-Püspöki Boglárka, Bodnár Zsóka, Bihariné Lehelvári Edit és Szenesné Erzsébet vezetett. Ezeken az állomásokon a napraforgó növekedésének különböző fázisait tanulmányoztuk a talaj előkészítésétől kezdve a beporzásáig. Ha jól megfigyeljük, teljesen kivetíthetjük azt a mi lelki életünkre és annak növekedésére is. Nekünk magunknak is ápolnunk kell, de legfőképpen Isten az, aki gondoskodik minden szükségletünkről.

Nagyon áldásos volt számunkra ez a nap, és hálásak vagyunk érte Istennek. Ezután a napraforgó már nem csupán egy virág számunkra, hanem egy szimbólum is, ami mindig eszünkbe juttatja, hogy mindig van kire felnéznünk. „Ő felemeli fejem.”

 

Szenes Dóra

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista