2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Húsvéti segélyezés az ADRÁ-val Gyömrőn
Húsvéti segélyezés az ADRÁ-val Gyömrőn PDF Nyomtatás E-mail

husveti_segelyezes_az_adra-val_gyomron_p1210021Nagy örömünkre – a szokásos karácsonyi ajándékozás és a rendszeres ruhaosztás mellett – idén húsvétkor is sikerült megajándékoznunk néhány családot városunk nehezebb helyzetű lakosai közül az ADRA segélyszervezet segítségével.

2014. április 19-e délutánján gyermekzsivajjal telt meg a gyömrői gyülekezet imaterme. A Családsegítő Szolgálat által megismert családok izgatottan várták húsvéti programunkat. Először Bátoriné Gy. Molnár Ildikó tanított egy éneket a gyerekeknek. Ezután bábelőadás következett, amelyben egy családnak választania kellett, hogy Jólét, Siker és Szeretet közül kit lát vendégül. Kiderült, hogy ha a Szeretetet hívják be otthonukba, a másik két vendég is bejöhet, viszont amennyiben a jólét vagy a siker elérésére figyelünk, könnyen kint maradhat a szeretet, ami nélkül a többi nem tesz boldoggá. 1Korintus 13. fejezetéből a szeretet himnuszából is idéztünk a történethez.

Gyülekezetünk fiataljai pantomim előadást adtak elő arról, hogy milyen elképzelések vannak Istenről. Egyesek szerint Ő haragvó, büntető Isten, mások egy kívánságteljesítő automataként tekintenek rá, megint mások szerint távoli, elérhetetlen vagy idős, tehetetlen lény… Az igazi képet Istenről Jézus mutatta meg életével és áldozatával.

Krisán Olivér presbiter testvér szólt az Igéből. A 139. zsoltárból idézett, melyben Dávid kéri Istent, hogy vizsgálja meg őt, van-e benne gonoszság, és vezérelje az örökkévalóság útján. Bárcsak Isten találna bennünk jóságot, szeretetet, irgalmat, amikor minket vizsgál meg! Adni is jó, nemcsak kapni, és a szeretetből fakadó cselekedetek érnek a legtöbbet.

Műsorunk után a gyerekeknek plüssjátékokat osztottunk ki, a szüleiknek pedig konzerv élelmiszercsomagokat. Sütemény és tea mellett beszélgetve fejeztük be programunkat. Köszönjük szépen az ADRA segélyszervezetnek a játék- és élelmiszersegélyt! Segítségükkel 29 gyermeket és szüleiket tudtunk megajándékozni.

Köszönjük az Úrnak, hogy lehetőségünk volt segíteni! Arra kérjük Őt, hogy lelki szolgálatunk is beérjen, és a fizikai javaknál maradandóbb gyümölcsöt teremjen!

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista