2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Segítségnyújtás és együttműködés a nemzetközi és a szerbiai ADRA vezetésével
Segítségnyújtás és együttműködés a nemzetközi és a szerbiai ADRA vezetésével PDF Nyomtatás E-mail

adra_szerb_sza769lli769tma769ny_2A tragédia híre alig kezdte bejárni a magyar sajtót, amikor a nemzetközi (TED) ADRA vezetője Stephen Cooper körlevélben kereste meg azokat az ADRA országokat, akik lehetőségeikhez mérten azonnali segítséget tudnak nyújtani.

Mi magyarok a szerbiai ADRA munkatársával vettük fel a kapcsolatot, és 2014. május 17-én szombaton délután a gyülekezeteinkből elsietve egy közös skype-beszélgetésen már a segítségnyújtás esélyeit latolgattuk a budapesti irodánkban. Felvetődött a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesülettel való együttműködésünk révén egy mentőcsapat kiküldése is, de Igor Mitrovic, a szerb ADRA vezetője jelezte, hogy a helyi katonaság és katasztrófavédelem ezt a feladatot ellátja. Így abban maradtunk, hogy nagyon örülnének egy humanitárius segélyszállítmánynak, melyet Sitkei Zoltán ADRA kuratóriumi tag és képzett speciális mentő is elkísérne.

aqua_boxSzerdára (21-ére) megszerveztük, hogy 100 db aqua boxot küldünk ki azonnali segítségnyújtásként a bajba jutott családok részére. Az aqua boxokat a Rotary Internationaltől kaptuk az ehhez hasonló tragikus helyzetekre, azonnali válaszadásként. Ezek a hatalmas műanyag dobozok mindenféle humanitárius katasztrófa esetén bevethetők, mert számos, azonnal használható eszköz – szerszám, kötszer, tisztítószer, gyerekruha, játék, tisztálkodószer, evőeszköz stb. – megtalálható benne. Szükség esetén vegyszeres víztisztítóként is működik. A szállítmány értéke mintegy 2000 Euro volt. Obrenovacba indult a teherautó, a helyi munkatársak már várták a segélyárukat.

Nagyon örülünk annak, hogy a nemzetközi ADRA és egy szomszédos ADRA ország hívására azonnal indulhattunk, és a gyors segítségnyújtáshoz imáinkkal és cselekedeteinkkel is hozzájárulhattunk.

egy_aqua_box_tartalmaKérünk, hogy imádkozz továbbra is a szenvedő emberekért ebben a térségben, és azokért, akik elvesztették szeretteiket! Ha szeretnél segíteni a lerombolt gyülekezetek és otthonok újjáépítésében, valamint a szükségben lévő embereknek és családoknak, adományaidat a magyar ADRA szervezetén keresztül az alábbiak szerint várjuk:

OTP  Bank  Rt.  –  ADRA  Adventista Fejlesztési  és  Segély  Alapítvány

11707024–20425539

 

Kérjük,  hogy  adományodat  feltétlenül  a  „Szerbiai,  boszniai  és  horvátországi  árvíz”  
megjegyzéssel  küldd!

 

Zohán Tünde

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista