2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hogyan tovább? Merre vezeti Isten az Ő népét Magyarországon?
Hogyan tovább? Merre vezeti Isten az Ő népét Magyarországon? PDF Nyomtatás E-mail

kml_0047 Közös útkereséssel, Isten akaratának tudakolásával ünnepelte 
közösségünk a Magyar Unió XVI. Uniókonferenciai ciklusának kezdetét

(A konferencia felvétele a cikk végén található.)

Amint arról már előzőekben hírt adtunk, április 27-én lezajlott a Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának XVI. Választókonferenciája, amit május 11-én Budapesten, majd 18-án Debrecenben az egyházterületek választókonferenciái követtek.

kml_0254 A Dunamelléki Egyházterület régi-új vezető tisztségviselői: Ősz-Farkas Ernő elnök, Bihari Csaba titkár, Horváth Péter pénztáros. (Az egyházterület előző pénztárosa, dr. Deák Judit nyugdíjba vonulása miatt mondott le tisztségéről.) Az Egyházterületi Bizottság tagjai, a DET három elnökségi és az unió elnökségi tagjain kívül: Kalocsai Tamás (lelkészi képviselő), Benő Diána (Hévíz), Szűcs Csaba (Salgótarján), Csengei Károly (Bp.-Újpest), Molnár Imre (Bp.-Terézváros), Zsilinszki János (Bp.-Rákoscsaba), dr. Bondar Klára (Bp.-Újbuda), Zoboki Kornél (Tass), Kövesi Zoltán (Nemesvámos). Az Alkotmány- és Alapszabály-előkészítő Bizottság tagjai: Bihari Csaba (DET titkár, bizottsági elnök), Csizmadia Róbert (uniótitkár), Ungváriné dr. Boros Zsuzsa.

kml_0283A Tiszavidéki Egyházterület küldöttei szintén bizalmat szavaztak vezető tisztségviselőiknek, így a következő hároméves ciklusban is Hegyes-Horváth Géza elnök, Várhelyi Zoltán titkár és Szőllősi Árpád pénztáros testvérek vezetik majd az egyházterületet. Az Egyházterületi Bizottság tagjainak a konferencia a következő testvéreket választotta – a TET, illetve az unió elnökségi tagjain kívül: Ágoston József (Nyíregyháza), Bokor Ferenc (Hajdúböszörmény), Gila Róbertné (Szentes), Hrabovszki Pál (Békéscsaba), Juhász Istvánné (Sátoraljaújhely), Soós Róbert segédlelkész (Mátészalka), Rajki Ildikó (Orosháza), Rácz Józsefné (Eger). Az Alkotmány- és Alapszabály-előkészítő Bizottság tagjai: Várhelyi Zoltán (TET titkár) elnök, Csizmadia Róbert (uniótitkár), valamint Szilasi Zoltán lelkész, Heipl Tibor és Rajki Attila testvérek.

kml_0095Az alábbiakban beszámolónk segítségével adunk némi ízelítőt a május 24-én, a budapesti Dürer Rendezvényházban megrendezett ünnepélyes beiktatási ceremóniáról, melyen mintegy 1200-1300 testvér vett részt az ország különböző gyülekezeteiből.

A szombati ünnepélyes alkalmat felemelő összevont zenekari és énekkari szolgálatok nyitották meg. Majd Raafat Kamal testvér, a Transzeurópai Divízió elnökségi tagja szólta elsőként Isten Igéjét, aki elmondta, hogy a szolgálat terhétől való félelem és alkalmatlanságunk érzése természetes emberi reakció. De minket nem akárki hív el, hanem maga a Teremtő, az életadó Isten, aki azt mondja, hogy ne félj, és megígéri, hogy velünk lesz. Szolgálatunk során pedig mint Krisztus tanítványai a próbák és nehézségek közepette is jellemünkben szüntelen növekedni fogunk, mert Isten, akit szolgálunk, 
a menny minden ajándékával felvértez minket, és hatalmas dolgokra tesz képessé, az Ő dicsőségére.

kml_0333Ezt követte a leköszönő tisztségviselők, Tóth Sándor uniótitkár és dr. Deák Judit DET pénztáros, valamint az Unióbizottság és a két egyházterületi bizottság leköszönő tagjainak ünnepélyes köszöntése.

Az újraválasztott, illetve újonnan megválasztott tisztségviselők bemutatásának és köszöntésének sorát Raafat Kamal testvér kezdte, Ócsai Tamás testvér személyének meleg szívű méltatásával, aki ezt követően közvetlen munkatársait és családjaikat, majd a két terület elnökét és azok családjait mutatta be a jelenlévő ünneplő gyülekezetnek és a programot internetes, élő közvetítésen keresztül figyelemmel követő testvéreknek.

A DET, majd a TET tisztségviselőinek és bizottsági tagjainak bemutatása, köszöntése és a megbízólevelek átadása után ismét Raafat Kamal testvér vezetésével szállt fel odaszentelő és áldáskérő imádság Istenhez.

kml_0420A délelőtti istentisztelet zárásaként Ócsai Tamás testvér nyitotta meg ismét a Szentírást 1Királyok 19. fejezeténél, amelyből Illés próféta példáján keresztül világította meg a választ arra a kérdésre, hogy milyen feladatok is várnak ránk, hogyan folytassuk szolgálatunkat a Magyar Unióban. Isten Illéshez hasonlóan minket is megbíz feladatokkal. Van tehát küldetésünk a világban, Isten népe között és a szolgálat továbbadásában is. A kérdés csak az, hogy készek vagyunk-e teljesíteni Istentől rendelt feladatainkat, és hajlandók vagyunk-e az általa elhívott Illésekkel együtt összefogni a szolgálatban.

A délutáni istentisztelet folyamán is két igehirdetés hangzott el. Elsőként Hegyes-Horváth Géza szólt arról, hogy mint Istentől elhívott profetikus népnek van helyünk és van üzenetünk a világ számára, de nem mindegy, hogyan mutatjuk azt be. Ezért a hármas angyali üzenet hirdetésekor törekedjünk helyes képet adni Istenről mint Teremtőről, Megváltóról és Bíróról.

kml_0466Ősz-Farkas Ernő pedig 1Kor 1:22-31 alapján arról beszélt prédikációjában, hogy bár sokan vagyunk, és ennélfogva sokfélék is vagyunk, különféle elvárásokkal, mégis mint az elhívottak nagy családjának saját érdekeinket, elvárásainkat és a különféle irányzatokat félretéve Jézus Krisztust kell az életünk és az egyház életének és üzenetének a középpontjába helyeznünk. Olyan közösséggé kell válnunk, amelynek tagjai szenvedélyesen szeretik Krisztust, és szenvedélyesen szeretik az Ő testét – egymást is.

A délutáni istentisztelet alkalmával a lelket Istenhez emelő zenekari szolgálatok mellett az összevont kórust alkotó kórusok önálló szolgálatokkal is dicsőítették Istent. Így hallhattuk az Éjféli Kiáltás Gospel kórust, a Tiszavidéki Egyházterület, valamint az Érdi és a Szüret utcai gyülekezet összevont kórusát, és az Acapella Énekegyüttest.

Isten gazdag áldása kísérje valamennyi megválasztott tisztségviselő és bizottsági tag szolgálatát!

 

KiVi


Fotó galéria

A fotókat Kiss Máté készítette

 

A délelőtti és a délutáni istentisztelet felvételről megtekinthető


 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista