2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Családi nap és Egészség EXPO Pesterzsébeten
Családi nap és Egészség EXPO Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail

csaladi_nap_es_egeszseg_expo_pesterzsebeten_-_peter_gyerektortenet2014. május 17–én délelőtt családi napot tartottunk a gyülekezetben. Több szép, Istent dicsőítő szolgálat hangzott el: ének, zene, vers gyermekektől és felnőttektől egyaránt. Horváth Péter lelkész igehirdetésében a családok megtartó erejéről, a szülők és gyermekek  egymás közötti szeretetteljes kapcsolatáról és az egymás iránti felelőségről szólt. Az Istennel való szeretetkapcsolatunk az, amely segít gyermeknek és felnőttnek egyaránt abban, hogy kiegyensúlyozott, békés és boldog közösséget alkosson, és segítséget, megtartó erőt jelentsen az élet nehéz pillanataiban.

Délután Egészség EXPO-t tartottunk, melyen részt vett mintegy 40 fő. Azért gondoltuk először a gyülekezetben megszervezni az EXPO-t, hogy szeptemberben, amikor külső helyszínen tartjuk, legyen tapasztalatunk, némi gyakorlatunk, és addig is képezzük, fejlesszük magunkat, a mondanivalót, hiszen nem vagyunk szakemberek, tanulnunk kell, és ötleteket keressünk a minél színvonalasabb kivitelezés érdekében. Testvérek és barátaink egyaránt érdeklődéssel és örömmel járták végig az EXPO nyolc állomását. A tapasztalatokat összegyűjtöttük, elemeztük, és mindent megteszünk a jobb kivitelezés érdekében.

csaladi_nap_es_egeszseg_expo_pesterzsebeten_-_gyulekezetAzt látjuk, hogy elég nagy gond az emberek megszólítása, még annak is, aki olyan munkakörben dolgozik, ahol emberekkel találkozik. Rá kell hangolódni a témára, erre a feladatra. Szinte minden állomáson kell két fő, mert, bár elég vizet ivott mindenki, de, ha sok a résztvevő vendég, akkor gyorsan szárazra beszéli magát egy-egy ember. Egy plusz fő mindenképpen kell, aki felügyeli, menet közben szervezi, ha elfogyott valami, pótolja, ha valaki kiesik helyettesít…

Több állomáson volt puzzle, képek, ppt, vizesüveg, vízcseppek, napsugarak, receptek, lufi, és több más apró technikai részlet, amire itt most nem akarok bővebben kitérni. Bárki, akit a megszerzett tapasztalataink és a részletek érdekelnek, elküldöm az ezzel kapcsolatos írásom, és egyben azt javaslom, hogy osszuk meg ötleteinket, javaslatainkat, hogy mindenütt minél sokoldalúbb, színvonalasabb legyen ez a program, amellyel sokakat meg tudunk szólítani.

csaladi_nap_es_egeszseg_expo_pesterzsebeten_-_katika_katicaTapasztalataink bővülni fognak, mert ugyanez a stáb Csepelen is előadja ugyanezt, már kibővítve az itt szerzett tapasztalatokkal és az időközben felvetődött ötletekkel. Ne féljünk barátainkat is bevonni a szolgálatba! Pesterzsébeten egy házaspár is részt vett a szolgálatban, és derekasan helytálltak, ráadásul a legtöbb értékes ötletet tőlük kaptuk, annyira lelkesek. 

Isten áldja meg mindannyiunk közös szolgálatát!

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista