2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy kisgyermek érkezése...
Egy kisgyermek érkezése... PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekbemutató és Anyák Napja Gyömrőn

gyermekbemutato_es_anyak_napja_gyomron_p1210099Két év után újra egy kisgyermekkel gyarapodott közösségünk Takács Attila és Dalma elsőszülött gyermekével, Bence Attilával. 2014. április 26-án elhozták őt gyülekezetünkbe, hogy Isten áldását kérjék az életére.

Az ünnepélyes istentisztelet szívet és elmét egyaránt megszólító vers- és énekszolgálatokkal kezdődött, majd Szilvási András igeszolgálatával folytatódott. Lelkészünk 1Sám 1. fejezete alapján kifejtette, hogy ahogyan Anna Istentől kapott ajándékként tekintett Sámuelre, úgy Bence is ajándék. Ajándék, ami örökre megváltoztatja szülei életét. Most már nem ketten vannak, hanem hárman; ő mindig lesz és mindig felelősek lesznek érte, hogy hol van, mi történik vele. A szülők kifejezték Isten előtti felelősségüket azzal, hogy elhozták őt a gyülekezetbe. Bence Attila érkeztével a gyülekezet élete is örökre megváltozott. Mi is felelősek vagyunk érte, hogy mindent megadjunk a fejlődéséhez, amit vállaltunk is.

Szilvási testvér Isten áldását kérte a gyermekre, a szülőkre és a gyülekezetre is, hogy betöltsék feladatukat a gyermek fejlődésében. Ezúton is sok erőt és Isten gazdag áldását kívánjuk a Takács családnak!

A gyermekbemutatóval azonban nem ért véget az ünnepélyes istentisztelet. Az anyák napi ünnepséget is ezen az alkalmon tartottuk meg. Sok testvér szolgált gyönyörű verssel, énekkel és prózai darabokkal. Az év talán legmeghatóbb ünnepélye az anyák napi ünnepély, amelyen sokunknál előkerül a zsebkendő... Most is így történt. Az önfeláldozó szeretet felidézése mindig megindító.

Szilvási András lelkész testvér alkalomhoz szokatlan történetet elevenített fel a Szentírásból. 1Móz 35:16-20-ban olvashatjuk, hogy Ráhel Benjámin megszülése után meghalt és eltemették. Ráhelnek sokáig nem volt gyermeke, és miután Istenhez ment alázattal, született meg első fia, József. (Isten ajándékát nem szabad természetesnek venni, alázattal kell kérni. Ha pedig mi is imára adott válasz vagyunk, másként nézünk az életünkre.) Második fia születése után pedig meghalt – ilyeténképpen előképe Jézusnak, aki halála árán életet ad. Szilvási testvér arra biztatott minket, hogy mondjunk imát édesanyánkért, hogy el tudja látni feladatait és bemutassa, hogy áldozat árán van élet. Jézus áldozata árán van élet – így párhuzam van közöttük.

Az önfeláldozó szeretet Jézus életében nyilvánult meg tökéletesen. Erre emlékeztet minket édesanyánk élete, gondoskodása, amit próbáljunk viszonozni, és adjunk hálát érte mindannyiunk Alkotójának!

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista