2024. április 24. Kedd
Napnyugta: 19:45
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Erőszakmentes nap
Erőszakmentes nap PDF Nyomtatás E-mail

eroszakmentes_nap_2Ilyen még nem volt! Egy maroknyi közösség úgy döntött, tesz valami nagyot, amivel jelzést adhat, amivel hatást gyakorolhat. 20 ember hat hónapig tartó összehangolt szervezőmunkájának eredményeként került megrendezésre május 10-én az első erőszakmentes nap a Csongrád megyei Sándorfalván. Az adventista közösség olyan ajándéknak szánta ezt a napot a város felé, amely egy újfajta értelmezést adhat a békének, az erőszakmentességnek. A béke nem annyit jelent, hogy nem kiabálok kígyót-békát a szomszédra, hanem azt, hogy viszek neki át süteményt. Nemcsak elviselem a házam előtt játszó kisgyerekeket, hanem megkérdezem tőlük, hogy éhesek-e és kenek nekik egy vajas kenyeret. Nemcsak nem használok durva szavakat a feleségem felé, hanem meglepem virággal...

eroszakmentes_nap_1Az egész napos rendezvénysorozaton több mint 200 ember fordult meg. Kakas Béla polgármester, aki egyben a rendezvény fővédnöke is volt, megnyitóbeszédében méltatta az egyházat a szélesebb közösségért végzett munkájáért, majd két olyan erényről beszélt – gyengédség és tapintat –, amelyet mindannyiunknak meg kellene tanulni. A figyelemfelkeltő városi futáson mintegy 100 fő (közöttük egész családok is) mutatta be, hogy futni nemcsak egymás ellen lehet, hanem egymásért, egymással, egymást bevárva, egymás tempójához igazodva is.

A Széchenyi udvaron ezután rendőrautó és védőruha bemutatón ismerkedhettek meg az érdeklődők a rendfenntartás gyakorlati eszközeivel. A gyerekeknek nagy örömet jelentett a villogó és a sziréna bekapcsolgatása és a hangosbemondó kipróbálása.

Négy nagyon gyakorlatias előadás is foglalkozott a témával, külön hölgyekre, férfiakra, gyermekekre és idősebbekre szabva.

A Déli Blokk Motoros Egyesület tagjai élő bemutatót adtak arról, hogy az erőt (esetükben lóerőt) milyen gyengéd, szeretetteljes módon is lehet használni. A gyerekek arcáról sugárzó örömre nehéz szavakat találni, amit akkor láttunk, amikor felülhettek a hatalmas gépekre, és vezetőik tettek velük néhány kört. Sok felnőtt pedig gyerekkori álmát valósíthatta meg.

A program záró elemeként kiosztásra kerültek a rajzpályázat díjai, amelyeket az ADRA Szeretetszolgálat biztosított számukra. Az ovisok, alsós és felsős tanulók összesen 200 pályaművet készítettek, ami hihetetlen kreativitásra és lelki érettségre vall. A díjak átadása után nagy örömet szerzett kicsiknek és nagyoknak a Kitárt Kapu keresztény bábcsoport, az alkalomhoz illő, tanulságos bábelőadással.

A rendezvény világossá tette, hogy milyen fontos az adventista gyülekezetek részvétele a szélesebb társadalmi közösség életében, és hogy a kis gyülekezetekben is hatalmas missziós potenciál van, ha erőiket nem egymás ellen fordítják, hanem együtt a környezetükért.

 

Dr. Mihalec Gábor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista