2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tisztújítás az Adventista Teológiai Főiskolán
Tisztújítás az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

szilvasi-jozsefAz Adventista Teológiai Főiskola rektorának kinevezése 2014 októberében lejár. A rektori kinevezés a miniszterelnök jogköre, aki a nemzeti erőforrások miniszterének javaslatára dönt a kérdésben. Mivel ez egy hosszú folyamat, az Igazgató Tanács zárt ülésen megvizsgálta a rektor eddigi tevékenységét, és úgy döntött, hogy él a felsőoktatási törvényben, valamint az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában biztosított lehetőséggel, és kéri a nemzeti erőforrások miniszterét, hogy terjessze fel dr. Szilvási József rektori kinevezését újabb öt évre. Így testvérünk az Igazgató Tanács döntése alapján ezt a szolgálatát a következő ötéves periódusban is gyakorolhatja.

Az Igazgató Tanács értékelte azt, hogy dr. Szilvási József egy válságos időszakon vezette át az intézményt úgy, hogy mind a Generál Konferencia Akkreditációs Egyesülete, mind a Magyar Akkreditációs Bizottság megújította az intézmény működési engedélyét. Az Igazgató Tanács kifejezte azt a szándékát is, hogy a jövőben tevékenyebben szeretne bekapcsolódni az intézmény életébe, hogy ezzel is azt az üzenetet közvetítse, miszerint az Adventista Teológiai Főiskola az unió egyik stratégiailag fontos intézménye.

Milyen tervei vannak az Adventista Teológiai Főiskolának? A Szenátus által elfogadott stratégiai terv szerint két új alapszakot (szociális és hitoktató), valamint teológiai mesterszakot szeretnénk indítani. A kutatási tevékenységünk megerősíti a hetednapi adventista identitástudatot, ezért többek között elhatároztuk, hogy öt év alatt elkészítjük az adventista magyarázatos Biblia, valamint az adventista bibliakommentár kiadását. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert mi hetednapot ünneplő adventisták a Biblia népe vagyunk, szükséges tehát, hogy jól ismerjük és értsük Isten Szavát. Bízunk abban, hogy az Úr meg fogja áldani az Adventista Teológiai Főiskolát és az újraválasztott rektor, dr. Szilvási József szolgálatát!

 

ATF

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista