2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Akcióban a gyülekezetek
Akcióban a gyülekezetek PDF Nyomtatás E-mail

dsc01599A Nagyvárosi evangelizáció útkészítője az ADRA gyermekétkeztetési programja, melynek célja, hogy az iskolai ebédbefizetést elérhetővé tegye olyan családok gyermekei számára is, akiknek súlyos gondot jelent ennek kigazdálkodása. A támogatott gyermekek terveink szerint a 12 budapesti gyülekezet áldásos szolgálata révén már a 2014/2015-ös tanév I. félévétől részesülhetnek a kedvezményekben. A kiválasztott kerületi iskolák tantestületeinek ajánlásai alapján támogatjuk ezeket a nehéz sorsú tanulókat. A budapesti és a Budapest környéki, sőt országszerte több gyülekezet tagjai különböző módokon, koncertek, jótékonysági akciók megvalósításával gyűjtenek adományokat erre a hiteles és nemes célra már hónapok óta.

dsc01494A Rákoscsabai Gyülekezet szervezésében 2014. május 31-én került sor az Acapella Kórus jótékonysági koncertjére a Rákoscsabai Közösségi Házban. A gyűjtés szintén a gyermekétkeztetési program javára zajlott. Összesen 105 500 Ft adományt különítünk el a lelkes gyülekezet pénzalapjára, amely a Budapest XVII. kerületi Újlak utcai Általános Iskolában kerül majd felhasználásra, támogatva az ott tanuló rászoruló gyermekek ebédbefizetéseit.

A kőbányai gyülekezeti közösség rendszerint a Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tartja istentiszteleti alkalmait. Így egyértelmű volt a testvérek számára, hogy ez az iskola legyen a gyülekezet gyermekétkeztetési programjának kedvezményezettje is. Az iskola igazgatója Sándor Zoltán úr nagy örömmel fogadta a kezdeményezést, és a 2014. június 18-án tartott tanévzáró ünnepségen lehetővé tette, hogy beszélhessünk a programról. Az ünnepség keretében Bakosné Zohán Tünde, az ADRA munkatársa röviden ismertette a szülők, tanárok és diákok előtt a program lényegét. A kőbányai gyülekezet lelkes csapata pedig az iskola aulájában felállított standnál várta a tanulókat, tanárokat, szülőket és ismerősöket, akiknek adományaiért cserébe házi süteménnyel, limonádéval vagy egyéb apróságokkal: karkötőkkel, kitűzőkkel, plüssökkel kedveskedtek. Dr. Szigeti Jenő testvérünk, aki szintén a kerületben lakik, könyveinek számos példányát ajánlotta fel a gyülekezet jótékonysági programjainak támogatására. Így az adakozók ezek közül is választhattak!

dsc01529Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy a jelenlevők apraja-nagyja megfordult a standnál, és sokan adakoztak a kihelyezett perselyekbe. A délután folyamán 42 815 Ft adomány gyűlt össze, amely teljes egészében a Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kerül majd felhasználásra. A gyülekezet lehetőséget kapott, hogy más alkalmakkal is gyűjtsön az iskolában. Továbbá 2014. június 26–29. között megrendezésre kerülő kőbányai Szent László Napokon is találkozhatnak majd az érdeklődők a gyülekezet standjával és a gyermekétkeztetési programmal.

Ezekkel a lelkesítő élményekkel és programokkal bátorítunk minden gyülekezetet, hogy kreatív ötleteikkel, megmozdulásaikkal kapcsolódjanak be a programba, terjesszék Isten szeretetét, és tegyék ismertté az adventistákat a kerületükben, városukban.

 

Kóczián Ágnes
ADRA Iroda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista