2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Pesterzsébet – Csepel körzeti együttműködés, közös programok
Pesterzsébet – Csepel körzeti együttműködés, közös programok PDF Nyomtatás E-mail

a_csipet-csapatAz első félév elmúlt részében ez a negyedik körzeti nap volt június 14-én. Délután ismét az Egészség Expot tűztük napirendre, most a csepeli gyülekezetben.

Előző kis csapatunkból volt, aki elutazott, de váratlan segítséget kaptunk az „A” gyülekezetből négy testvérnő személyében. Így öt állomáson volt két-két fő, ami megkönnyebbítette a helyzetet. Elmondták a testvérek, hogy második alkalommal sokkal könnyebben ment a megszólítás is, és az adott tárgykőrrel kapcsolatos mondanivaló is. A csepeli testvérek is érdeklődéssel járták végig az egyes állomásokat. A végén kaptunk tíz kitöltött válaszlapot, amelyeken különböző tanfolyamokat, képzéseket jelöltek be a résztvevők: stressz, depresszió, életmód, főzőtanfolyam, bibliai témájú előadások.

megbeszelesMegállapítottuk, hogy a mérési eredmények nem a legjobbak, így már csak ebből a szempontból is érdemes volt végigjárni az egyes állomásokat a testvéreknek, hogy aztán szembesüljenek az eredményekkel. A tanulság: van még mit javítani az életmódunkon, nem elég hirdetni, úgy is kell élnünk, ahogyan tanítjuk! Az expo végén megbeszéltük  a közös tennivalókat az őszi külső helyszínen szervezendő expok előkészítésével kapcsolatban. Még bővítünk a csapaton, összeírtuk a lehetséges helyszíneket,  javítunk a teszteken, bővítjük a szemléltető eszközöket, kellékeket. A szerzett tapasztalatokat még összegezzük, és minden fórumon közzétesszük, hogy mások is hasznát vehessék az ötleteknek.

Több mindenben együttműködik a két gyülekezet, az iskolai hitoktatás is ezek közé tartozik. Nagy öröm és egyben nagy kihívás volt, amikor lehetőség nyílt arra, hogy egyházunk az állami iskolákban hittan órákat szervezhetett. A szigethalmi Szent István Általános Iskolában már a 2012/13-as tanévben is volt hittanoktatás, a Csepeli Gyülekezet ott dolgozó pedagógusa, Papp Ildikó szerevezőmunkájának köszönhetően. A gyerekcsoport – ámbár kisebb létszámmal, de – a 2013/14-es tanévben is megmaradt, és év közben egy fővel gyarapodott.Ebben a tanévben az egyházunk által kiadott 5. osztályos hittankönyvből tanultak a gyerekek. Az első félévben a Zsoltárok könyvét, második félévben a Példabeszédek és a Prédikátor könyvének tanulságait ismerhették meg. Így beszéltünk a bölcsesség, a család szeretete, a jó hírnév, az élet erkölcsi kérdéseiről és legfőképpen az istenfélelemről, mint az élet legfontosabb tényezőjéről. Több alkalommal volt kézműves foglalkozás is a tanult anyaghoz igazodva, mely a gyakorlat révén jobban elmélyíti a tanult igazságokat. Az oktatást technikai okokból többen vállaltuk. Ebben is érvénysült a körzeti együttmunkálkodás, sőt több gyülekezet összmunkája.

Év végén, amikor az új tanévvel kapcsolatos szervezőmunka beindult, lelkészünk,  Horváth Péter is tartott tájékoztatót a szülői értekezleten a hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatban. Az itt elhangozottak alapján egy szülő döntött, és nagy örömünkre egy fővel bővül a tanulók száma a következő tanévben.Nagy felelősség a gyermekekkel való foglalkozás, de sok öröm is van benne. Bízunk benne, hogy teljesül az Írás ígérete: „Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól” (Péld 22:6).

Tovább folytatjuk ebben a hónapban a felkészülést az őszi programokra. Pontosítjuk a terveinket, ötleteinket és még többször összeülünk megbeszélni a részleteket, hogy szeptemberben már egy teljesen kialakult programmal tudjuk kezdeni a külső helyszíneken a munkát.

 

Karancsi Ilona

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista