2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Raafat Kamal (50) a Transzeurópai Divízió újonnan megválasztott elnöke
Raafat Kamal (50) a Transzeurópai Divízió újonnan megválasztott elnöke PDF Nyomtatás E-mail

raafatkamal1Raafat Kamal testvért a divízió végrehajtó bizottsága jelölte 2014. június 27-i ülésén, és a Generál Konferencia végrehajtó bizottsága választotta meg július 10-én.

„Nagy tisztelettel köszönöm, hogy erre a szolgálatra választottak, és hálásan fogadom" - mondta Kamal -  „Várom, hogy együtt dolgozhassak a TED csapatával, az uniókkal és csatolt területekkel, valamint az intézmények vezetőivel, hogy Istent ismertté tegyük környezetünk számára Európában, hogy dicsőséget szerezzünk nevének. Imádságos szívvel kezdem új szolgálatomat" - foglalta össze gondolatai Kamal.

Raafat Kamal kinevezésére dr. Bertil Wiklander 19 éves elnöksége után került sor, aki a TED leghosszabban szolgált elnöke volt, és aki elhatározta, hogy nyugdíjba megy hazájába, Svédországba, 2014. július 31-től.

A szavazás után Wiklander testvér a következő szavakkal kommentálta a történéseket: „Örömmel tölt el, hogy utódomul Raafat Kamal lelkész testvér lett megválasztva. Hosszú évek óta szorosan együtt dolgoztunk, és úgy ismerem őt, mint aki mélyen elkötelezett az egyház, annak üzenete és missziója iránt. Iskolai végzettsége rendkívül átfogó, széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Ritka az, hogy egy divízióelnök úgy kerül a szolgálatban, hogy ilyen mély ismeretekkel rendelkezik arról a divízióról, amelyben szolgálni fog. Személyében egy briliáns elme és kivételes emberség kapcsolódik össze. Ismerem elkötelezettségét aziránt, hogy az egyház növekedjen Európában. A jövőben is megadok neki minden támogatást. Számára és felesége, Heidi számára Isten gazdag áldását kívánom."

raafatkamal2Raafat Kamal eredetileg Libanonból származik, Angliában, Norvégiában, Pakisztánban és Iránban élt és dolgozott. Felesége Heidi Kamal Kendel Dániából származik, ápolónői végzettsége van, évek óta azonban az egyházban szolgál. A házaspárnak két lánygyermeke van.

Felszentelt lelkipásztor üzleti és teológiai felsőfokú alapképzésben szerzett végzettséggel rendelkezik, mesterfokozatot rendszeres teológiából, oktatási vezetésből, iszlám filozófiából és teológiából, valamint üzleti vezetésből szerzett.

Szolgálata során négy évet tanárként és iskolai vezetőként töltött, 18 évet adminisztratív és igazgatási területeken. A legutóbbi hét évben, elnökké történt kinevezéséig a csatolt területekért felelős vezető, a TED elnökének személyes asszisztense volt, valamint különéle osztályok felelős vezetőjeként szolgált: Adventista Misszió Osztály, Sáfársági Osztály, Társadalmi Kapcsolatok és Vallásszabadsági Osztály.

Ted Wilson, a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának elnöke, aki elnökölte minkét bizottságot, az alábbi nyilatkozatot tette: „Isten különleges módon törődik egyházával és annak küldetésével a Transzeurópai Divízió területén, ahol az embereket szinte bombázzák a szekuláris és materialista hatások. A Jelenések könyve 14. fejezetében található hármas angyali üzenet hirdedése azt igényli, hogy egyre növekvő módon vigyük a Krisztusban lévő üdvösség, valamint az Isten általi teljes megváltás jó hírét a TED területén élő emberek számára. Ahogyan előre tekintünk arra, hogy milyen módon növekedett meg az evangélizálás fontossága a TED területén, kiváltság, hogy Raafat Kamal lelkészt testvér lett a divízió új elnöke. Hatalmas személyes elkötelezettsége van aziránt, hogy megossza a TED területén Krisztus szeretetének, valamint  egyedülálló prófétai küldetésének bibliai üzenetét, mely a hetednapi adventistákra lett bízva, ahogyan megosztjuk a világgal Krisztus közeli második eljövetelének üzenetét. Köszöntjük Kamal testvért a Hetednapi Adventista Egyház felső vezetésében, ahogy megalázzuk magunkat az Úr előtt egy prófétai mozgalomként, mely elkötelezett a prófétai küldetésében. Ugyanakkor megragadjuk az alkalmat, hogy megköszönjük Bertil Wiklander testvérnek nyugdíjba vonulása alkalmából a sokéves vezetői szolgálatát a Transzeurópai Divízióban" - foglalta össze Ted Wilson testvér.

A Magyar Unióban is jól ismerjük Raafat Kamal testvért, és ő is jól ismeri és szereti a magyarokat. Az utóbbi években a legtöbbször ő képviselte a TED elnökségét bizottsági üléseken, képzéseken, értekezleteken, a KERAK-kal való megbeszélésekben, valamint az állami kapcsolatokban. Isten áldását kérjük életére és szolgálatára.

 

(Forrás: tedNEWS)
Kommunikációs Osztály

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista