2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nyári Bibliai Szabadegyetem Sitkén
Nyári Bibliai Szabadegyetem Sitkén PDF Nyomtatás E-mail

nyari_bsz_sitken_20140731-121342Nyári Bibliai Szabadegyetemet tartottunk a sitkei kastélyszállóban 2014. július 2-6-ig a győri és soproni BSZE hallgatói számára. A mindkét városban fél évtizede tartó rendezvényről szép számmal (30 fő) érkeztek résztvevők a programra, amelynek prof. dr. Szigeti Jenő volt a főelőadója. Az előadásokon a Tízparancsolatról szerezhettünk ismereteket, amelyet a beszélgetések során tovább gazdagítottunk. A lelki táplálék mellett nem feledkeztünk meg testünkről sem. Szerdahelyi Erzsébettől egészségünk nyolc alappilléréről tudhattunk meg érdekes és hasznos információkat. A hetet Rácz Ferenc, Szilvási Melinda és Szilvási Péter keresztsége tette még emlékezetesebbé.

Dicsőség Istennek az Ő áldásaiért!

 

Kalocsai Tamás,
főszervező

Itt szeretnénk közölni egy kedves törzslátogató benyomásait a „táborról”.

Sitkei élmények

nyari_bsz_sitken_s3600323Évek óta hallgatója vagyok Győrben a Bibliai Szabadegyetemnek. Saját egyházam által diákkoromban rendszeres hitoktatásban részesültem én is, de itt, ezeken az előadásokon nagyon sok mást is hallhattunk, tanulhattunk a hajdani tananyaghoz képest. Az „egyetem” fogalmának megfelelően az előadók alaposan képzett, sokoldalú ismerettel bíró tanárok, kiváló előadói készséggel.

Hamarosan feltűnt, hogy kivétel nélkül mindenki a bibliai szöveg legmélyebb tartalmáig hatol, és úgy fejti ki az igazi mondanivalót. E módszerrel fokozatosan új bibliai világkép bontakozott ki mindnyájunk számára. Ez számomra (is) nagy örömet jelent, amiért köszönetem fejezem ki.

A legutóbbi több hónapos „rész”-tanfolyamon hallottunk arról a tervről, amelynek célja egy kellemes kirándulóhelyen néhány napon át nyaralással egybekötött lelki gyakorlat megszervezése volt. Izgatottan vártuk a terv megvalósulását. Kellemes volt készülni az utazásra, mely remekül meg volt szervezve. Több felől érkeztünk, de Sárváron – ahová bárhonnan oda lehetett utazni – a szálló kisbusza, vagy Kalocsai Tamás saját kocsija vitte a fokozatosan érkezőket a sitkei kastélyszállóba. Nagyon kedves csapatot találtunk, a hangulat kitűnő volt. Vasárnapig itt kaptunk szellemi és lelki feltöltést, melynek garanciája dr. Szigeti Jenő volt, aki civilben: professzor, sokoldalú tudós, sok-sok könyv szerzője, költő stb., de itt szigorúan csak (Szigeti) Jenő! (Kitűnő humorérzékkel.) Napi kétszeri előadásán (Óh, milyen rövid tud lenni egy órányi idő!) megint csak újat tanulhattunk a hajdani sztereotípiákon túl a Tízparancsolatról! Köszönjük!

Bűbájosak voltak a családot elkísérő gyerekek, akik remek zenésznek is bizonyultak. Gratulálok a szülőknek és a szorgalmas gyerekeknek.

Újdonság volt (nekem) az őrangyal „játék”, de szívesebben írom „kapcsolat”-nak. Ezen keresztül mindenki vitt haza egy kis lelki többletérzést.

Az időjárás kisebb kirándulást is lehetővé tett, de a meglepetésként jelölt keresztelést sem gátolta a park úszómedencéjében.

Jó volt izgulni a nyári program megvalósulásáért, és örömben tölteni napjainkat. Nem volt könnyű búcsúzkodni és eljönni.

Köszönet a szervezőknek!

 

Dr. Kovács Imre
Győr, 2014. július

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista