2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyülekezeti kirándulás Sárospatakon
Gyülekezeti kirándulás Sárospatakon PDF Nyomtatás E-mail

kirandulas_sarospatakra_1Kirándulást szervezett a Debreceni Gyülekezet az egyháztagok és a barátkozók részére Sárospatakra, illetve Sátoraljaújhelyre.

 

Június első napján útra kelt a 30 főnyi kis csapat, fiatalok, idősek és gyerekek. Az idő is kedvezett utunkhoz, sem túl meleg, sem túl hűvös nem volt. A délelőtti program a sárospataki Rákóczi-vár megtekintése volt, melyhez több történelmi esemény kapcsolódik. A XIX. században a felújítások után alakították ki az épület ma is meglévő külső és belső homlokzati képét, melyet láttunk. Megnéztük a XVI-XIX. századi bútorokat, kézműves mesterségek tárgyi emlékeit, hangszereket, képeket, szobrokat, fegyvereket. A Rákóczi-kincsek ötvös emlékeit, a cserépművesség remekeit, és a női szemnek kedves, színpompás hímzéseket is megcsodálhattuk.

kirandulas_sarospatakra_2A nap második részében a sátoraljaújhelyi Zemplén kalandparkban élvezhettük a Magas-hegyről a táj szépségeit, egy közel 50 perces libegőzéssel egybekötve. A bátrabbak lecsúszhattak a 2275 méteres bob pályán is, amely az ország és a térség leghosszabb bob pályája. Zárásként pedig, hazafele megálltunk Tokajban, a Tisza-parton egy kis fagyizásra.

 

Barabás-Hevesi Anna

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista