2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Mozgalmas nyár Pesterzsébeten – gyere ahogy vagy
Mozgalmas nyár Pesterzsébeten – gyere ahogy vagy PDF Nyomtatás E-mail

mozgalmas_nyar_pesterzsebeten_-_szilvi_es_zoliBár a nyár a pihenés és kikapcsolódás ideje, Pesterzsébeten történt néhány örömteli  esemény, ami megmozgatta a gyülekezetet és azokat, akikkel kapcsolatban vagyunk. Az események révén új kapcsolataink is alakultak és szélesebb lett ismertségünk a kerületben. 

Keresztség – „Egy megviselő, válságállapot vezetett minket Istenhez, akitől megoldást és további vezetést vártunk az életünkre – mondta Szilvi és Zoli, amikor arról beszélgettünk velük, hogy mi vezérelte őket arra a gondolatra, hogy gyülekezetbe járjanak. – Előtte már többször kaptunk hívást, de nem könnyen határoztuk el magunkat. Először úgy gondoltuk, hogy csak egy órányit maradunk, de történt valami az istentisztelet végén. Nagyon kedvesen meghívtak bennünket a közös ebédre. A hívás olyan kedves volt, hogy maradtunk, így az egész napot a gyülekezettel töltöttük, majd a következő szombatot is, és ettől kezdve mindegyiket. Előtte már részt vettünk bibliatanulmányozásban, és ezt folytattuk tovább, immár a gyülekezetben. Mindketten elfogadtuk Jézust személyes Megváltónknak, és elfogadtuk azokat a bibliai igazságokat, melyek az egyház hitelveit képezik. Megnyugodtunk,  belső békességet nyertünk és már hét közben alig várjuk a szombatokat, melyek az egész hetet megkoronázzák.”

Ennek ismeretében boldogan és örömmel javasoltuk keresztségüket, melyre 2014. július 12-én került sor, a pestlőrinci gyülekezetben. Sok szép szolgálat hangzott el a bemerítés előtt, melyet lelkészünk, Horváth Péter végzett. Útravaló igeként Ézs 41:10 és Jel 3:21 versét kapták a megkeresztelt fiatalok.

Nagy örömünkre szolgál, hogy már keresztségük előtt bekapcsolódtak a gyülekezet missziós szolgálatába.  Részt vettek  – egy-egy állomást vállalva –  az Egészség EXPO-ban, valamint ezt megelőzően a februári és márciusi Nagyvárosi evangelizáció felkészítő eseményein is jelen voltak. Jelentkeztek az ATF Családi életre Nevelés szakirányú továbbképzésre.

Életükre továbbra is Isten gazdag áldását kérjük.

mozgalmas_nyar_pesterzsebeten_-_gyere_ahogy_vagyRajzkiállítás – Gyülekezetünk már hét éve szervez a kerület iskoláiban gyermek művészeti pályázatokat bibliai témákban. Az elmúlt időszakban az első évben résztvevő gyerekek már szinte felnőttek, hiszen 16 évesek lettek. Többekkel szoros kapcsolatot ápolunk. Időnként megjelennek a gyülekezetben, énekelnek a központi kórusban…

Ez év márciusában kaptunk egy meghívást: önálló tárlata nyílt két nagylánynak is. Így született meg a döntésünk, hogy Martincsák Katának és Orján Dórának közös kiállítást szervezünk, melynek témája: gyere ahogy vagy, Jézus vár téged.

Augusztus 18-án volt a tárlatnyitó, amelyet a CSILI Muszély Ágoston kiállítótermében rendeztünk. A terem teljesen megtelt a nyitó ünnepségre, nagyrészt fiatalokkal. Néhány szolgálat hangzott el (vers, ének), majd Isten Igéjéből Simon István szólt a jelenlévőkhöz. Mondanivalójának fő gondolata az volt, hogy Jézus nem kérte, nem várta el, hogy, aki Őhozzá ment, az előtte megváltozzon, vagy éppen átöltözzön ünneplő ruhába. Ahogy éppen voltak, úgy várta őket. Elfogadta, meggyógyította testüket, lelküket. Ma is hangzik a hívás: gyere, ahogy vagy, hiszen belső békét, nyugalmat csak Jézusnál kaphatunk. Hiába a hírnév, emberi dicsőség, pénz vagy hatalom, mindez semmit nem jelent, nem ad békét és megnyugvást, csak Jézus, akihez bármikor mehetünk, ahogy éppen vagyunk.

A kiállítás augusztus 31-ig látható.

Egészség EXPO – Augusztus 23-án körzeti megbeszélést tartottunk a csepeli testvérekkel közösen a szeptemberi Egészség EXPO előkészítésével kapcsolatban. Kihasználjuk Csepelen a futónapot, ahol ott leszünk az induló pontnál, valamint Pesterzsébeten a CSILI-ben tartunk EXPO-t. Mindkét helyszínen sokan lesznek jelen, ezért úgy gondoljuk, hogy sokan meglátogatják állomásainkat is.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista