2024. június 22. Szombat
Napnyugta: 20:45
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 2500 fős nomád cserkésztábor Hollandiában
2500 fős nomád cserkésztábor Hollandiában PDF Nyomtatás E-mail

10530944_663775967046484_2390935561872852046_nBóg (lengyel), Perëndia (albán), Jumala (finn), Gud (dán)…  Mennyi nyelven ismered az „Isten” szót? Sikerült-e már szert tenned igazi, fekete, észt cserkésznyakkendőre vagy aranyszegélyes skót mintásra? Átéltél-e már egy nomád tábort közel 2500 fővel Hollandia zegzugos erdeiben, ahol csatornák szabdalta legelők, póni ménesek és tehéncsordák tanyáznak? Egy felejthetetlen, fantasztikus kaland a szélmalmok és a tulipánok hazájában, 21 nemzet képviseletében.

Így történt, hogy Magyarországról 34 mindenre kész cserkész felcsapott világot látni, keresztülszelve Európa csodás városait, bepillantást nyerve többek közt München, Frankfurt, Köln, Nürnberg, Amszterdam bámulatos világába. Oh, és természetesen mindezek mellett egy hét, a TED nemzetközi táborában, az ommeni cserkészparkban. Felejthetetlen. Erősen töröm a fejem, mit is emeljek ki a tábor rendkívül színes palettájából, hiszen minden ország készült legalább 2-3 kézműves, ügyességi, zenés vagy egyéb műfajba tartozó programmal. Csak, hogy párat említsek: falmászás, tutajcsata, íjászok harca, hajókázás és kalandtúra az ősi Kivonulás korában. Hihetetlen kreatív, vidám játékok garmada minden korosztály részére. Elnézést. Pontosabban azok részére, akik még nem felejtettek el, önfeledten nevetni, gyermeki nyitottsággal gondolkodni, tehát fiatalok maradni koruktól függetlenül. Továbbá megrendezésre került egy mára már hagyománnyá vált óriási vásár („Market Day”) is, ahol a résztvevő népek portékáikkal és szolgáltatásaikkal készülhettek. Az erre befolyt összeg a Haitin élő, földrengés miatt károsult gyerekekhez került. Az egész 7 napos rendezvény alatt a lelki tartalom is nagy hangsúlyt kapott az áhítatok által, amit részben a többi országgal együttesen, részben saját kis magyar csoportunkkal éltünk meg. Hálás vagyok a tábor során kialakult, megerősödött barátságokért, a közös lépésekért Megváltónk felé!

dsc_0458Köszönettel tartozunk minden embernek, akik személyes életüket nem sajnálva segítettek, hogy megvalósulhasson ez a csodás tábor. Itt kiemelném a két magyar főszervezőt, Mena Jánost és Tóth Esztert. Mindenekfölött hála legyen az Úrnak, aki végig felettünk tartotta oltalmazó kezét.

 

Várnagy András

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista