2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Női lelkesedéssel a misszióban
Női lelkesedéssel a misszióban PDF Nyomtatás E-mail

mk_2014_-_noi_lelkesedessel_a_misszioban_123941Ezzel a mottóval indult el a Női Szolgálatok Osztálya az idei missziókonferenciára, mely 2014. július 1. és 6. között került megrendezésre Balatonlellén, az Advent Konferenciai Központban.

A szekcióban olyan értékekről szóltunk, amelyek át- és átszövik a nők mindennapi életét, és segítik őket az evangélium terjesztésében. Isten mindenki számára adott legalább egy talentumot a szolgálat végzéséhez.

A munkacsoport tagjai közül hárman tartottak előadást.

mk_2014_-_noi_lelkesedessel_a_misszioban_124548Dr. Tokics Imréné – Értékes vagy! című prezentációjában azt hangsúlyozta, milyen értékek vannak, amelyek boldoggá tesznek, és miként változik az értékrend. Beszélt arról, hogy a Teremtőtől kapott értékeket hogyan kamatoztathatják a nők a családjuk, a munkahelyük és a gyülekezetük felé. Ezután a jelenlevők megtekintettek egy rövid kisfilmet arról, hogy mennyire értékesek a nők a környezetük számára. (Lásd https://www.youtube.com/watch?v=TVwwlOBTqJw)

Bihariné Lehelvári Edit jó tanácsok és példák alapján mutatta be, miként vehetnek részt a hölgyek lelkesedéssel a misszióban. Kiemelve azt, hogy egy mosoly, egy jó szó vagy a bátorítás, együttérzés, milyen sokat jelenthet mások számára.

mk_2014_-_noi_lelkesedessel_a_misszioban_114412Hella Éva arról szólt, hogy a nők kreativitásukkal igazán hasznos eszközzé válhatnak a Mester kezében. Előadásában képekkel illusztrált ötleteket adott, hogyan végezhetik hatékonyan munkájukat mint nők, amelyben segítségül lehetnek egymás hitbeli fejlődésére is.

Gyürüsné Horváth Anna különleges „láthatatlan színházat” készített bibliai történeket felhasználva, amelyben közel harminc hölgy vett részt, akik úgy érkeztek a kijárathoz, hogy emlékezetes tapasztalatot szereztek az Úrral, ami erősítette Istenbe vetett bizalmukat.

mk_2014_-_noi_lelkesedessel_a_misszioban_122454A három napon át tartott előadások mindegyikén a munkacsoport tagjai érdekes kézimunkával készített ajándékokkal lepték meg a jelenlevőket, melyek között szerepelt hűtőmágnes, „Fordulj Jézus felé!” felirattal, egy kis csomag levendula, mely azt jelezte: „Légy jó illat mások számára!”, és még sok más apró ajándék. A résztvevők színes tájékoztatót kaptak a Női Szolgálatok Osztályának tevékenységéről.

Az egyik jelenlevő, Viktor Andrásné így nyilatkozott erről a szekcióról: „Először vettem részt a Női Szolgálatok munkájának megismerésében. Mély hatást gyakorolt rám az, hogy milyen értékes vagyok az Úr szemében, a misszióra való bátorítás és a láthatatlan színház is, amikor éreztem, hogy Isten mélyen megszólít és megerősíti bennem: az Övé vagyok!”

A „gyereahogyvagy” nagyvárosi evangelizációs program missziókonferencián megtartott előadásai segítették az ott levő nőket abban, hogy menjenek az Úrhoz, akár örömteli akár bánatos az életük. Ahogyan ezt Gyarmati Béla, az egyik magyar adventista hithős, a budapesti Németvölgyi úti Nyomda vezetője megfogalmazta: „Tégy rám bármily nehéz terhet, Uram, csak tarts meg alatta! Küldj bárhová, Uram, csak GYERE VELEM!”

 

(TINÉ)
Fotó: TINÉ

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista