2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Új igazgatója van az adventista általános iskolának
Új igazgatója van az adventista általános iskolának PDF Nyomtatás E-mail

uj-igazgatao-32012-ben adott hírt az AdventInfo arról, hogy megkezdte működését az első magyarországi adventista általános iskola Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Tiborszálláson. Az első két, adventista fenntartásban működő tanév során Bíró Sándorné volt az intézmény igazgatója, akiben egy szorgalmával, pedagógiai szakmai ismereteivel, emberségével példát mutató személyt ismerhettünk meg. Nagyon hosszú pedagógiai és ugyancsak hosszú igazgatói szolgálat után vonult nyugdíjba az elmúlt tanév végén.

A tantestület, a helyi önkormányzat, a Hetednapi Adventista Egyház vezetősége hosszan tartó, sok szempontot figyelembe vevő keresés után egyhangúlag Kovácsné Lengyel Andreát javasolta Bíró Sándorné utódjaként, akit az Unióbizottság a 2014. szeptember 16-i ülésén ki is nevezett a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola igazgatójának. A személyes meghallgatás mellett az Unióbizottság döntésében nagy szerepet játszott az a pedagógiai program, amelyet Kovácsné Lengyel Andrea elkészített, amelyet szeretne megvalósítani az iskolában. Ebben nagy hangsúlyt kap a hitoktatás, az ún. csendeshetek bevezetése, a tanítás színvonalának emelése, az iskola jóhírének széles körben való megismertetése a környékbeli településeken, a közösségformálás és számos más olyan elem, amelyek megegyeznek egyházunk elveivel is. Az elmúlt két évben az iskola sokat tett azért, hogy sokan megismerhessék az adventistákat, és egy pozitív kép alakuljon ki egyházunkról az emberekben, akikre érdemes odafigyelni. Reméljük, hogy ez a jövőben is érvényes lesz ezen intézmény munkájára.

Kívánunk jó egészséget, bölcsességet és sok áldást az új igazgatónő életére és szolgálatára! Imáink során ne feledkezzünk meg erről az intézményről sem!

 

Tóth Sándor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista