2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Észak-amerikai Magyar Bibliakonferencia
Észak-amerikai Magyar Bibliakonferencia PDF Nyomtatás E-mail

eszak-amerikai_magyar_bibliakonferencia_2014-07-04_3A szétszórtságban élő magyar adventisták számára évről évre egy felemelő és lelki tapasztalatokban gazdag élmény az Észak-amerikai Magyar Bibliakonferencia, amelyet 1955-től gyakorolunk kisebb nagyobb megszakítással. Ez évben Torontóban (Kanada) került megrendezésre a 46. Magyar Bibliakonferencia július 4–6. között a Tyndale Teológiai Főiskola imatermében.

Az észak-amerikai magyar gyülekezetek egymást váltva tartják a Bibliakonferenciákat: Cleveland, New Jersey, New York, Torontó. Ez a négy magyar gyülekezet négy különböző egyházterülethez tartozik.

Az Észak-amerikai Divízió nyilvántartása szerint a területén körülbelül 500 magyar adventista él, akik közül 150-en tartoznak az említett négy gyülekezethez, míg a többi 350 személy angol gyülekezetek tagja.

Meg kell említenünk, hogy a kaliforniai magyar adventisták Danyi István nyugalmazott lelkész lelkigondozásában kéthetente gyűlnek össze Loma Lindán.

A Magyar Bibliakonferencián elég nagy számban vesznek reszt az itt kiránduló magyar testvéreink is. A gyülekezeteinkhez tartozó tagok Magyarországról, Erdélyből és a Vajdaságból vándoroltak ki.

eszak-amerikai_magyar_bibliakonferencia_dsc08985-1Köszönjük a Magyar Unió támogatását, ugyanis évente küld képviselőt, aki mint vendégszónok szolgál a Bibliakonferencián. Ez évben Hegyes-Horváth Géza testvér, a Tiszavidéki Egyházterület elnöke volt a vendégünk a Magyar Unió részéről; Az Ontarioi Egyházterület részéről pedig Bibulovic Jakab testvér, a Gyülekezetnövekedés és Evangelizáció Osztály vezetője volt jelen, aki péntek este szólta Isten Igéjét.

Bibliakonferenciánk mottója ebben az évben ez volt: „Én és az én házam az Úrnak szolgálunk” (Józs 24:15).

Sok lelki áldásban volt részünk rég nem látott testvéreinkkel az énekek, zeneszámok, költemények, tapasztalatok, beszámolók, imák és Isten Igéjének megosztása által, valamint a találkozások és az asztalközösség révén. Vasárnap délután megtekinthettük a Mózes által készített sátor mását valódi méreteiben a bútorzattal és a papi öltözettel, ami segített a megváltási terv megértésében.

eszak-amerikai_magyar_bibliakonferencia_2014-07-04_2Az advent reménységet felfrissítve szívünkben távoztunk, várva a következő Bibliakonferenciát – ha még e földön leszünk – 2015-ben, a New Jersey magyar gyülekezet szervezésében; ha pedig eljön értünk a mi drága Megváltónk, akkor úgy váltunk el, hogy találkozunk a Kristálytengernél.

Üdvözölnek a szétszórtságban élő testvéreitek, Krisztus szeretetének melegével.

 

Nagy Károly
torontói lelkipásztor
gyülekezet weblapja: www.torontoiadventistak.org

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista