2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szolgatársat kaptunk!
Szolgatársat kaptunk! PDF Nyomtatás E-mail

szolgatarsat_kaptunk_-csizmadia_robert2014. szeptember 6-án Gyömrőn beiktatták Csizmadia Róbert lelkész testvért kisegítő lelkészi szolgálatra. Ez egy új kezdeményezés az egyházvezetés részéről, melynek célja, hogy az adminisztratív szolgálatban dolgozó – egyébként felszentelt lelkész – munkatársak visszakerüljenek a gyakorlati munkába. Ezzel szolgálatban maradnak, és a leterhelt lelkészek is segítséget kapnak. Lelkészünknek, Szilvási Andrásnak is jól jött a segítség, mert egyre több feladata van: mindhárom gyülekezetében és azok környékén sorozatokat tart és gyülekezetalapításon fáradozik a testvérekkel.

Szilvási András testvér igehirdetésében a lelki vezetésre készített fel bennünket. Mindannyian lelki vezetők vagyunk, mivel van lelki befolyási körünk. Ahhoz, hogy jó lelki vezetők legyünk, három dologban kell megfelelnünk. Először, fel kell ismernünk Isten célját életünkre nézve. Be tudjuk fejezni a következő mondatot: „Azért születtem és azért jöttem erre a világra...”? Másodszor: Krisztus képmását kell mutatnunk. Egy fényképet lássanak róla, ha ránk néznek az emberek. Ehhez át kell formálódnunk. Végül pedig, képeseknek kell lennünk arra, hogy régi dolgokat új fényben láttassunk. Azokra az üzenetekre, amelyeket sokszor olvastak, hallottak már, rácsodálkozzanak, új szemszögből és új értelmét lássák meg.

Csizmadia testvér Dániel próféta könyvéből beszélt a nagy fa szimbólumáról. Mindenkinek, a szegényeknek éppen úgy, mint a tehetőseknek és hatalommal bíróknak Isten adott mindent, de könnyen elér minket az a kísértés, hogy mindazt a magunk ügyességének, erejének tulajdonítsuk. Nabukodonozor is így járt, nem maradt hely az életében Istennek. Nagyon vigyáznunk kell arra, hogy Isten maradjon életünk középpontjában, különben negatív, lehúzó dolgokkal kezdünk el foglalkozni (bűnökkel, vágyakkal, álmokkal), és lelkileg süllyedni kezdünk.

A gyülekezet nevében Krizsán Olivér presbiter testvér köszöntötte új lelkészünket. Ezúton is Isten áldását kérjük Csizmadia Róbert testvér életére, munkájára és kedves családjára is, akik elkísérték őt erre az alkalomra. Adja az Úr, hogy mindannyian hű szolgaként, jó lelki vezetőként – két lelkésszel pedig még eredményesebben – szolgálhassunk Istennek!

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista