2024. május 22. Szerda
Napnyugta: 20:23
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Interaktív séta az Ószövetség szentélyében Székesfehérváron és Lovasberényben
Interaktív séta az Ószövetség szentélyében Székesfehérváron és Lovasberényben PDF Nyomtatás E-mail

szentely_targyai2 Gyülekezetünk régóta tervezte a templomok éjszakáján való részvételt. Megfelelő témát is találtunk hozzá, amit így fogalmaztunk meg: „A szent sátor üzenete: a bűn felismerésétől a megszentelődésig”. 

Az előkészületek során gondolkodtunk: képeket helyezzünk-e el a szentély tárgyairól, esetleg kérjünk kölcsön, vagy mi magunk álljunk neki az elkészítésnek, még ha erre az idő rövidnek is tűnt. Amikor az elkészítés mellett döntöttünk, kiderült számunkra, hogy Isten ma is meg tud áldani mesterembereket. Az égőáldozati oltár kivételével minden elkészült, és be tudtuk mutatni a templomok éjszakáján betérő vendégeknek.

szentely_targyai1A testvérekkel három héten keresztül imádkoztunk a vendégekért és magunkért, hogy bizonyságot tudjunk tenni. Képzéseket tartottunk, hogy felelevenítsük a szentély tárgyai által jelképezett tanításokat. Gyakoroltuk a bizonyságtevést.

Minden tárgyhoz leírás is készült. Négy részre osztottuk a mondanivalót: magának a tárgynak a leírása, mi volt a szerepe az Ószövetségi istentiszteletben, miben jelképezte Jézust, és mit jelent ma az én személyes életemben.

Közel ezer meghívót osztottunk szét, és a helyi újság is közölte a programot. 40-50 fő közötti látogatónk volt. Jöttek családok gyermekkel, fiatal párok, idősebbek, ismerősök és ismeretlenek. Ahogy körbevezettük őket, mindenkit lenyűgöztek a látottak és a halottak. Sok kapcsolatot sikerült építenünk a jövőbeli programjainkat illetően.

szentely_targyai3Most egy iskola igazgatójával tárgyalunk. Úgy néz ki, az osztályok eljönnek hittanóra keretében, és őket is végigvezetjük a megigazulás és megszentelődés útján.

Nagyon hálásak vagyunk Istennek a megszerzett tapasztalatokért és áldásokért.

 

Rajki János

 

 

Templomok éjszakája Lovasberényben

szentely_targyai4 Szeptember 19-én a Lovasberényi Gyülekezet is bekapcsolódott az országos Nyitott Templomok Napja programba.

Izgatottan vártuk ezt a szombatot, és imáinkban végig kértük Istent, hogy áldja meg ezt a napot, a programjainkat, hogy minél több embert érhessünk el.

Az esti programot a Rushing Water Quartet nyitotta meg egy koncerttel. Nagyon jó volt hallgatni azt a sok éneket, amelyek mind Istenről szóltak. Úgy érzem, mindannyiunkat hozzásegítettek, hogy megnyissuk szívünket és megértsük Isten nekünk szóló üzenetét. És, hogy mit üzent számunkra? Ő megbocsájt, vár minket, hamarosan visszajön értünk, és egy örökkévalóságon keresztül együtt élhetünk vele, ha befogadjuk Őt a szívünkbe.

Erről szóltak az igei gondolatok, amit Nagy Imre, gyülekezetünk felszentelt diakónusa tolmácsolásában hallhattunk. Az alapige a Jelenések könyvéből jól ismert, sokatmondó vers volt: „Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.” Sátán ott áll és dörömböl a szívünk ajtaján, és megpróbál erőszakkal bejutni oda. De van valaki, Jézus, aki szelíden és halkan kopog, várja, hogy beengedjük Őt az életünkbe. Ez az örök üzenet szólt aznap este is hozzánk. Ne csak a gyülekezeteinket és templomainkat nyissuk meg, hanem a szívünket is, hisz ez a legfontosabb.

Az este további részében láthatatlan színházzal készültünk. Egy kirándulásra hívtuk vendégeinket az időben, vissza Jézus korába. A látáson kívül minden érzékszerv tapasztalhatta Jézus életének főbb eseményeit, érzéseit. Ott lehettünk, amikor lecsendesítette a tengert, az utolsó vacsoránál megtanulhattuk az alázat, a szeretet és az áldozat igazi értelmét. Majd egy kis kóstolót kaphattunk abból, hogy milyen fájdalmak, csúfolódások érték Jézust miérettünk, míg meghalt a kereszten. Végül mindenki azzal az örömhírrel távozhatott, hogy Ő feltámadt, visszajön értünk, és azt a fontos feladatot bízta mindannyiunkra, hogy ezt mondjuk el a világnak.

Csodálatos érzés volt látni, hogy a színházon keresztül vendégeink és testvéreink egyaránt átérezték és megértették: Jézus mindezt értük élte át.

Mindeközben teaházzal is vártunk mindenkit, aki szeretett volna egy kicsit beszélgetni vagy gondolkodni arról, amit aznap este hallott.

Úgy érzem, Isten megáldotta törekvéseinket és bízunk benne, hogy sikerült elültetni a magot sokak szívében, és az üzenet egyszer majd célba ér: Nyisd meg a szíved ajtaját!

Szenes Eszter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista