2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kórustalálkozó és Jótékonysági Hangverseny Nyíregyházán
Kórustalálkozó és Jótékonysági Hangverseny Nyíregyházán PDF Nyomtatás E-mail

korustalalkozo_es_jotekonysagi_hangverseny_nyhazan_p92734692014. szeptember 27-én közel háromszázan voltunk együtt és dicsőítettük Istent Nyíregyházán, a helyi evangélikus általános iskola koncerttermében.

A szombatiskolában Szőllősi Árpád egyházterületi pénztáros testvér vezetett bennünket. Igehirdetése középpontjában a második advent reménysége állt. Szolgálatát a Debrecen-Józsai Kórus magával ragadó éneke aranyozta be, amely megerősítette bennünk a Krisztus-várás reménységét.

A délelőtti istentiszteleten a környékbeli kórusok szolgáltak: Debreceni Ifjúsági Kórus, Debrecen-Józsai Kórus, Fehérgyarmati Kórus, Hajdúhadházi Kórus, Szabolcsi Adventista Vegyeskar. Külön öröm volt számunkra, hogy jelen volt a tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola gyermekkórusa is. A kórusok szolgálata mellett a Fehérgyarmati Advent Fúvószenekar szolgálata tette még színesebbé a szombatot.

Isten Igéjét Hegyes-Horváth Géza testvér, a Tiszavidéki Egyházterület elnöke hirdette, melyen keresztül felhívta figyelmünket arra, hogy adventistaként milyen feladatunk van a világban, valamint adventista identitásunkat erősítette.

A szolgálatoknak a mintegy 75 tagú összevont kórus felemelő énekei adtak keretet.

A délután folyamán az evangélikus templomban jótékonysági hangversenyt tartottunk, melynek kedvezményezettje a helyi DOWN egyesület. Az összegyűlt adomány közel 150 000 Ft lett.

A hangverseny házigazdája Czinkota András volt, aki Isten Igéjét is hirdette.

Külön szeretnék köszönetet mondani Kertész Tamásnak, és mindazoknak a testvéreknek, akik a szervezésben részt vettek, és szolgálatukkal arra törekedtek, hogy minden jó rendben, ékesen, Isten nevéhez méltóan történjen a nap folyamán.

Valamennyien örülünk annak, hogy a Zenei Osztály szolgálatának három fő értéke – imádat, bizonyságtevés és evangelizáció, közösség és szolgálat – érezhető volt az egész nap folyamán.

 

Pörneki Attila

a Zenei Osztály vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista