2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Pesterzsébet–Csepel Hálaadó tapasztalati összejövetel
Pesterzsébet–Csepel Hálaadó tapasztalati összejövetel PDF Nyomtatás E-mail

halaado_tapasztalati_osszejovetel_-_csepeli_munkasotthon2014. október 4-én délután összejöttünk Csepelen mindazok, akik részt vettünk a két közösen szervezett EXPO előkészítésében és lebonyolításában. Természetesen hívtuk, és ott is voltak azok a testvérek is, akik nem tudtak ezekben részt venni.

– Sokan voltak mindkét EXPO-n, többen, mint amennyire számítottunk. Voltak olyanok is, akik csak „benéztek”, és a terelgetés ellenére sem mentek végig az állomásokon, de meg-megálltak, érdeklődtek, és lehetett velük beszélgetni, ismerkedni, meghívót, könyvjelzőt adni.

– Sok gyerek volt mindkét helyen, és ez nagyon jó, mert az iskolában oktatott evolúciós elmélet mellett megismerhették a bibliai értékeket, a bibliai tanításokat. Volt gyerek, aki egyedül is végigment minden állomáson, és nagyon aktívan vett részt a tesztek kitöltésében és egyéb feladok megoldásában.

halaado_tapasztalati_osszejovetel_-_csili_vizvari_terem– Az a tapasztalatunk, hogy az emberek vágyakoznak a lelki élményekre, csak még mindig van bennük bizonyos szorongás. Ezt a szorongást kell feloldani. Tudomásul kell vennünk, hogy nem mindig mi mondjuk meg a tuti biztos megoldást, vannak helyzetek, amikor fel kell ismernünk, hogy tovább kell küldeni a vendéget, szakember tanácsát igénybe venni. Éppen ezért a MENTŐ Mentál Iroda szolgáltatását is ajánlottuk többeknek.

– Nem mindig az ékesszólásra van szükség, tudni kell teljes figyelemmel hallgatni is, érezni kell, mikor van a csöndnek ideje. Sokan nagyon vágyakoznak „kiönteni a szívüket” meg kell őket hallgatni.

– Aki könyvet kapott, nagyon örült neki; 36 db könyvet ajándékoztunk a két EXPO-n: a 8 biztos lépés az egészséges és boldog élethez és a Kezdj el élni! c. könyveket adtuk.

– Az emberek sok egyéni problémával küzdenek, vannak félrevezetések, pl. az, amit mostanában reklámoznak, hogy a disznóhús egészséges. Bár ez csak kevés helyen jelenik meg, de itt volt egy-két személy, aki „belefutott” ebbe. Hála Istennek, elfogadta a mi tájékoztatásunkat. 

–  Az emberek nagy többsége nyitott volt, és megosztotta a gondolatait, gondjait, az életét.

– Ezen a szombaton Pesterzsébeten megtapasztaltuk azt, amiért évek óta munkálkodunk, hogy ismerjék meg a gyülekezetünket. A szombaton beosztott igehirdető még nem volt nálunk, és ahogy jött, megkérdezte, hogy hol van az adventista imaház, és azonnal – többen is – meg tudták neki mondani. Ez nagyon jó, hogy az emberek tudják, hol vagyunk, és jöhetnek hozzánk.

– Hálát adtunk az Úrnak, hogy olyan alkalmas időben élünk, hogy akadályoztatás nélkül tudunk a közös célért, együttesen dolgozni. Az idős testvérek, akik nem tudtak jönni és aktívan részt venni a munkában, imádkoztak a munkák sikerérét.

– Bár az időjárás szombat délelőtt nem kedvezett, de a Kölcsey iskolában azért többen részt vettek a gyermek EXPO állomásainak látogatásában. Itt az egész  EXPO-t nem kérték, csak a napfényt és a vizet, valamint kézműves foglalkozást.

A közös hálaadás alkalmát felhasználtuk a további tervezésre is:

– Felmerült javaslatként, hogy keressük meg egyrészt az iskolákat, ott még tematikus Biblia napokat is lehetne tartani, másrészt a munkahelyeket.

 – Javaslat volt Soroksár megközelítése is, hiszen az is a vonzáskörzetünkbe tartozik.

– Az őszi városi rendezvényeket is fel lehetne használni, hogy jelenlétünkkel tovább erősítsük ismertségünket és szóljuk időszerű üzenetünket. Ilyenek Pesterzsébeten az Erzsébet napok, Soroksáron a nemzetiségi napok.

– Azok a testvérek, akik nem tudtak részt venni koruk és egészségi állapotuk miatt a rendezvényeken, naponta imádkoztak az eredményes részvételért, a testvérekért és a vendégekért.

Délutáni alkalmunkat is közös imával zártuk.

Folytatás

Pesterzsébeten szeptember 26-án elkezdődött a Bibliai arcképcsarnok c. előadás-sorozat, amelynek már a harmadik előadásánál tartva elmondhatjuk, hogy a résztvevők egyre növekvő létszámmal vannak jelen. Az első előadásra 35 fő jött el, a harmadik előadást pedig mintegy 45-50 fő figyelte nagy érdeklődéssel. Az előadások végén senki nem siet el, kérdéseket tesznek fel, amiből látszik, hogy érdeklődnek a téma iránt, beszélgetések alakulnak ki.

A CSILI-ben szervezett EXPO kapcsán visszatért két vendégünk, akik korábbi években jártak előadásra, elmaradtak, de most minden előadáson itt vannak, sőt az egyikük már két vendéget is hívott magával, mert annyira tetszik neki a program.

Tervezzük a további folytatást.

Csepelen megkezdődött a Mondj nemet a depresszióra! c. előadás-sorozat, a csepeli Munkásotthonban. Az első alkalommal mintegy 35-40 fő vett részt az előadáson.

 

K. I.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista