2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow IGEN – Ige és Egészség Napok Nyíregyházán
IGEN – Ige és Egészség Napok Nyíregyházán PDF Nyomtatás E-mail

Igen naopk Nyíregyházán
Nem bánta meg, aki IGEN-t mondott a 2007. június 8-10. között Nyíregyházán, az unió Egészségügyi Szolgálatok Osztálya által megrendezett Ige és Egészség Napokra.

Nem ritka manapság egészségünk megóvásáról beszélni. Szinte már üzletszerű tevékenységgé vált. Ez a néhány nap lehetőséget adott arra, hogy megértsük valójában mit is jelent az egészség, és mit tehetünk ennek megőrzése érdekében.

A hétvégi program péntek este közös áhítattal kezdődött, amit Szilasi Zoltán, a Nyíregyházi Gyülekezet lelkésze tartott. 1Kor 9:24-27 alapján arról szólt, hogy milyen összefüggés van életmódunk és az örök élet ígérete között.

Igen naopk Nyíregyházán
A szombat délelőtt folyamán, a mintegy 160 fős testvéri közösség három igeszolgálatot hallgathatott meg. Gáspár Zsolt az egészséges emberi kapcsolatok fontosságáról beszélt, és arról, hogy Jézus miként példa ebben számunkra. Dr. Nagy Sándor felhívta figyelmünket arra, hogy a bibliai elvek - köztük a már akkoriban is jól ismert higiénés elvek - betartása hogyan segíti egészségünket. Ősz-Farkas Ernő igeszolgálatából reményt nyerhettünk, hogy bár nagyon fontos mind a fizikai egészség, mind pedig a kapcsolatok egészsége, az Istennel való lelki egészségünk nem ezen körülmények függvénye.

A délutáni programokra nyitott ajtóval vártuk a város valamennyi érdeklődőjét. Kora délután Egészség EXPO-t tartottunk, ahol előadóink: Egyed Gabriella, Czakó László, Dr. Nagy Sándor, Sárosi Sándor és Magyar Pál (az OMSZ nyíregyházi állomásának mentőtisztje és mentő-szakápolója), Kántor Nóra, Csomor Csaba, Gáspár Zsolt, Ősz Farkas Ernő, megismertették az egészség nyolc alapelvét.

Igen naopk Nyíregyházán - Dr. Gáspár Róbert
Az EXPO végén Dr. Gáspár Róbert plenáris előadás keretében elárulta a világ három legtovább élő népcsoportjának titkát; az életmód és az életkor közötti szoros összefüggést.

A szombati programokat jótékonysági hangversennyel zártuk. A Rákbetegek Országos Szövetsége nyíregyházi Napforduló szolgálatával évek óta tartó barátságot ápol a Nyíregyházi Gyülekezet. Már harmadik alkalommal rendeztünk közösen jótékonysági hangversenyt. A befolyt adományt (107 000 Ft) ezúttal a felnőtt rákbetegek megsegítésére fordítják. A program fővédnöke, Dr. Erfán József, a Jósa András Oktató Kórház Megyei Onkológiai Centrum vezető főorvosa volt. Rövid ízelítőt kaphattunk a Napforduló szolgálat mindennapjairól, majd az egyesület kórusa énekelt néhány dalt. A hangverseny további részében a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola tanárainak és növendékeinek az előadásában több hangszeres és énekes mű is elhangzott.

A vasárnap reggelt közös áhítattal kezdtük, melynek előadója, Szilasi Zoltán, arról beszélt, hogy hogyan függ össze a személyes hit a személyes egészségi állapottal. A délelőtt folyamán még három előadás hangzott el.

Igen naopk Nyíregyházán
Talán sokszor nem tudatosul bennünk, milyen lehetőségek vannak a birtokunkban. Ma, amikor az emberek időt és pénzt áldoznak fizikai egészségük karbantartására, kellő bölcsességgel és szakmai háttérrel segítséget nyújthatunk mindazoknak, akik jobb minőségű életre törekednek. Dr. Gáspár Róbert segítségével valamennyien rádöbbenhettünk, hogy közösségünk milyen sokat tehet az egészséges élet után vágyó emberekért.

Kántor Nóra a mozgásszervi betegségek kezeléséről beszélt előadásában, különböző terápiákat, kezelési módokat ismertetett.

Végül Dr. Nagy Sándor tartott előadást melyben ismertette az életmód szerepét az anyagcsere-betegségek kialakulásában.

Valamennyiünk érdeke, hogy testi-lelki egészségünket figyelembe véve éljünk. Az egész életünket meghatározhatja, hogy mire mondunk IGEN-t. Lehet élni máshogy is, de egyikünknek sem mindegy, hogy milyen minőségű az életünk. Az egészség olyan hosszú távú befektetés, amire érdemes IGEN-t mondani.

 

Horváth-Ágoston Zsuzsa

*  *  *

Május 4-6. között ugyanez a program Zalaegerszegen került megszervezésre. Szombaton a TIT nagytermében zajlott az istentisztelet és az Expo.

Vasárnap a 10 éve alapított Ala Nature vegetáriánus étterem adott otthont a rendezvénynek, illetve biztosította az étkeztetést.

A fentiekben felsorolt témákon és előadókon kívül Dr. Makkos Gyula, Dr. Négyesi Zsolt, Dr. Bozó Zsuzsa és Csarnai Mariann tartottak szakmai előadásokat. Mindkét program részvételi költségének egy részét támogatta a két egyházterület.

  

(ŐFE)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista