2024. április 23. Kedd
Napnyugta: 19:45
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyere ahogy vagy – a Gyűrű-kúrára!
Gyere ahogy vagy – a Gyűrű-kúrára! PDF Nyomtatás E-mail

gyere_ahogy_vagy_-_a_gyuru-kurara_dsc0012Szeptember 22-én indult el a legfrissebb programunk, amelyet óriásplakátok és buszreklámok hosszú sora hirdetett Budapest-szerte. Ahogy a város utcáit jártam, vagy éppen a metrómegállóban vártam és láttam a plakátokat, igazi büszkeségérzés töltött el, hogy ehhez a közösséghez tartozhatom, amely ilyen komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy jobbá tegye az emberek életét.

A rendezvényre összesen 73 pár regisztrált, akik közül minden este 60-65 pár el is jött a Lurdy Ház rendezvénytermébe. A párok hihetetlenül motiváltak voltak, nagyon aktívan részt vettek a gyakorlatokban, hétről hétre elvégezték a házi feladatokat és szemmel láthatóan egyre közelebb kerültek egymáshoz.

Nagyon megtisztelő volt, hogy uniónk elnöke, Ócsai Tamás is részt vett a feleségével, Irénkével a programon, sőt a nem adventista barátaikat is elhozták arra. Az egyik előadás előtt Tamással egy interjút is készítettünk, így minden résztvevő megtudhatta, hogy a programot a Hetednapi Adventista Egyház szervezte a számukra. Nagyon jólesett hiteles képet adni a közösségünkről, mint amely egy másokért élő, az emberek életét jobbá tenni akaró egyház, amely ezért komoly áldozatokat is képes hozni.

A 10 foglalkozás eltelte után a párok a helyi gyülekezetekben, mint „Gyere ahogy vagy Pontokban” folytathatják a kapcsolaterősítő előadások hallgatását, ahol már a helyi gyülekezetek lelkipásztorai tartják azt a sorozatot, amelyet a Családi Osztály állított össze számukra „Túlélőcsomag Pároknak” címmel. Eddig három budapesti gyülekezet – a zuglói, a pestszentlőrinci és a józsefvárosi – csatlakozott a programhoz.

Végül még egy tanulságot ki kell emelnünk a rendezvényről: Semminek sincs olyan megszólító ereje, mint a hiteles emberi kapcsolatoknak! A 73 párból 29 egy személyes ismerős – egy adventista barát, munkatárs vagy szomszéd – útján szerzett tudomást a rendezvényről, 18 hírlevélből értesült, és mindössze 3 pár jött el az óriásplakátok alapján. Ez nem azt jelenti, hogy az óriásplakátok nem lennének fontosak. Nagyon is fontosak, mert azt jelzik, hogy ez egy komoly közösség, amely komoly programokat valósít meg. Ugyanakkor az óriásplakátok nem végzik el helyettünk azt, amit nekünk kellene. A barátainkat, munkatársainkat, szomszédainkat senki sem tudja jobban megszólítani, mint mi! Nagyon hálásak vagyunk azokért a testvéreinkért, akik komolyan vették küldetésüket, és barátaikkal együtt eljöttek a rendezvényre!

 

Dr. Mihalec Gábor
családi osztályvezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista