2023. május 31. Szerda
Napnyugta: 20:32
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hálaadás Pesterzsébeten
Hálaadás Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail

halaadas_pesterzsebeten_-_halaado_kepekkelOktóber 18-án  tartottuk meg az aratási hálaünnepet. A gazdagon megterített asztalon helyet kapott a sok szép gyümölcs és zöldség mellett két kép is. Hálaadásunk ugyanis sokkal szélesebb körű, mint a Teremtőnk által adott gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék gazdag jelenléte. Gyülekezetünk hálás azért is, mert kaptunk egy kisbabát és két új testvért. Mindkét gyarapodás Istenünk áldása, aki Szentlelke által közreműködött egy fiatal házaspár életének megváltozásában. Az ő keresztségükről már hírt adtunk a nyáron.

Örömünk és hálánk nem csökkent, mert szaporodott a menny leendő lakóinak száma. Mindketten aktívan bekapcsolódtak a szolgálatba is, erősítve gyülekezetünk jelenlétét a kerületben. A Hasznos–Székely házaspár három éve kötött házasságot. Ők is és gyülekezetünk is szinte napi imádságban kértük, hogy  Isten áldja meg őket gyermekkel. Ez a kívánságunk is teljesült: június 2-án megszületett Hasznos–Székely Liliána egészségesen, szülei, nagyszülei és a gyülekezet nagy örömére.

halaadas_pesterzsebeten_-_peter_es_lilianaÍgy a hálaadó asztalon mindhármójuk fényképe is helyet kapott, kifejezve ezzel Istenünk iránti hálánkat és örömünket.

A délutáni órában a hálaadásról szóló igei gondolatok után arról beszélgetett a gyülekezet, hogy az egyes testvérek kinek és miért hálásak. Sok minden szóba került, ami e beszélgetés nélkül talán csak szűkebb körben maradt volna meg. Így azonban mindannyian részesei lettünk a közösség örömeinek a kis csoportban, és közösen mondott imákkal kifejeztük hálánkat Istenünknek azért, hogy testvérek lehetünk Jézus Krisztusban. Mégpedig olyan testvérek, akik egymást kölcsönösen segítik az üdvösség útján, imáikkal támogatva egymást az élet kihívásai, a megpróbáltatások, betegségek és egyéb próbatételek idején.

halaadas_pesterzsebeten_-_szilvi_es_zoliEz a szombat délutáni beszélgetés és a közös ima nagyban hozzájárult ahhoz, hogy  a gyülekezet a közösségépítés, az egység terén előrelépve, megerősödve még nagyobb buzgalommal munkálkodjon a kerület lakóiért.

 

K. I.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista