2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow gyereahogyvagy – Országos lelkészértekezlet 2014 őszén
gyereahogyvagy – Országos lelkészértekezlet 2014 őszén PDF Nyomtatás E-mail

Az országos lelkészértekezletek mindig a közösség és a szakmai felkészülés alkalmai. A lelkészek egy hetet töltenek együtt, amikor előadásokat hallgatva, fontos témákat megbeszélve és tapasztalatokat megosztva töltjük el az időt. Ez a megszokás szeptember utolsó hetében teljesen felborult. Az ország 50 lelkésze kirajzott délutánonként Budapest utcáira, és különböző szolgálatokat támogatott az adománygyűjtéstől, a vérnyomásmérésig és a bibliaórák adásáig.

A több tucat missziós helyszín között voltak az ADRA gyermekélelmezési programjának adománygyűjtő helyei. Ez volt tapasztalatunk szerint a legnehezebb terep. Kiállni, megszólítani a rohanó embereket, nagyon nehéz feladatnak bizonyult. A másik oldalon biztató volt megismerni teljesen idegen személyeket, akik nemcsak pénzt (több tízezer forintot), de személyes munkájukat is felajánlották. Sokkal könnyebbnek bizonyult az Egészség Expon a kapcsolatteremtés, hiszen ott nem kértünk, hanem adtunk. A lelkészek főleg a „bizalom” szekciót gazdagították, illetve meghívókat osztogattak a rendezvény környékén. Nagyszerű élmény volt emberekkel beszélgetni az életükről, Istenről és az élet nagy kérdéseiről. Természetesen több bibliakörön és evangelizáción is részt vettünk, amik közül talán a legkülönlegesebb a kínai misszióban való részvétel volt.

A délelőttök továbbra is a szakmai fejlődés jegyében teltek. Kutattuk, hogyan érhető el leghatékonyabban a városi ember hirdetési eszközökkel. Dr. Szilvási József testvér, az ATF rektora az adventista identitástudatról tartott értékes előadást, azt feszegetve, hogyan maradhatunk jelenvaló, az embereket elérő üzenet hordozói anélkül, hogy elveszítenénk prófétai identitásunkat. A harmadik nap evangelizációs tapasztalatokat cseréltünk, és megvitattuk, mi volt az, ami működött, és melyik módszer nem működött. Közben Zarkáné Teremy Kriszta egy nagyon értékes előadást tartott Ellen G. White életéből és írásaiból, hogy hogyan érdemes munkálkodni az emberekért. Újra meggyőződtünk arról, hogy Krisztus szeretetének átadása, az emberek szükségleteinek gyakorlati szolgálata alapja lehet őszinte, evangelizációs szolgálatunknak.

A Magyar Unió lelkészkara hálás volt Istennek, hogy minden nehézség ellenére, sok áldással zártuk a hetet. Nagyszerű érzés volt mind a budapesti, mind a vidéki lelkészeknek együtt szolgálni Istent a budapesti gyülekezetek tagjaival, a budapesti gyülekezetek javára! Folytatás Pécsett és Debrecenben 2015-ben!

 

Csizmadia Róbert

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista