2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Igaz szerelem – Isten stílusában
Igaz szerelem – Isten stílusában PDF Nyomtatás E-mail

es2014-063November első hétvégéjén csaknem 250 fiatal egy nagyszerű hétvégét töltött együtt a hit és a mozgás közösségében. Az ÉS Napok sportversenyei mellett nagy vonzerő volt, hogy újra előadónk volt Filip Milosavljevic az Egyesült Államokból, aki az igaz szerelemről és Isten szeretetéről beszélt. Vili Costescu és Sam Gungaloo pedig fiatalos missziós eszközeik bemutatásával keltettek érdeklődést az utcai misszió iránt.

es2014-072 Filip részletesen kitért előadásaiban arra, hogyan érdemes udvarolni, és ez mivel több a népszerű együttjárásnál. Izgalmasak voltak azok a nagyon személyes példák, amit saját életéből osztott meg, és feszülten figyeltünk, ahogy elmondta, hogyan fordította Isten jóra az ő életét és kapcsolatait. Ami még izgalmasabb volt, hogy a párkapcsolatot párhuzamba állította az Istennel megélt kapcsolattal. Olyan átéléssel beszélt arról, hogyan szeret Isten bennünket, és milyen elfogadással és tisztelettel viszonyul hozzánk, hogy senkiben nem maradt kétely: Isten szeretete olyasmi, ami nekünk is kell! Nagyszerű volt látni, ahogy az üzenete érintette a szíveket és sokan döntöttek Jézus mellett.

Vili és Sam bemutatta, hogyan lehet a szombat üzenetével elérni a járókelőket, 
és hogyan lehet megszerettetni a fiatalokkal a Biblia olvasását modern eszközök segítségével. A „Szombat kanapé” (Sabbath Sofa) első hallásra nem tűnik hatékony eszköznek a misszióban. Mindössze egy kanapé, egy tér és néhány tábla szükséges hozzá, ilyesmi feliratokkal: „Fáradt?” „Stresszes?” „Kipróbálta már a szombatot?” És természetesen kell hozzá egy személy, aki már régóta gyakorolja a szombat testi és lelki nyugalmát, aminek a tapasztalatait megosztja a mellé települőkkel. Mégis az elmúlt évek alatt, nem volt olyan, aki ne mondta volna, hogy meg fogja próbálni a szombatot a következő hétvégén, mert ez olyasminek hangzik, amire neki szüksége van. Milyen egyszerű és nagyszerű hír: a szombat ajándékát Istentől kaptuk, és erre az ajándékra a körülöttünk élőknek is szüksége van! A másik eszköz, amit bemutattak, a Heroes (Hősök) nevű mobiltelefonos játék. Ezek a hősök a Biblia hősei, akiknek az életét alaposan megtanulják a fiatalok, hiszen csak akkor kaphatnak pontokat, ha olvassák a Biblia történeteit. Sokan azzal az elhatározással tértek haza, hogy otthon is kipróbálják ezeket az eszközöket a misszióban...

es2014-024A szombat este is különleges alkalom volt, nemcsak azért, mert olyan sokan voltunk, hanem azért, mert ezen az estén köszöntük meg Ömböli Krisztiánnak ifjúságvezetői szolgálatát. A hangos biztatás és köszönetnyilvánítás önmagáért beszélt. Ócsai Tamás unióelnök mondott köszönetet az egész vezetés jelenlétében, majd a megjelentek együtt imádkoztak Krisztiánért és feleségéért, Annáért. Krisztián a veszprémi körzetben kezdi meg lelkészgyakornoki munkáját, miután két éven keresztül dolgozott ifjúságvezetőként.

Köszönet minden önkéntesnek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű és áldott hétvége!

 

Csizmadia Róbert
országos ifjúsági koordinátor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista