2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Értékeld azt, amivel Isten megajándékozott!
Értékeld azt, amivel Isten megajándékozott! PDF Nyomtatás E-mail

noi_szolg_kepzes_1 A Női Szolgálatok Osztálya második alkalommal tartott vezetőképző konferenciát Pécelen, 2014. december 12. és 14. között azoknak a testvérnőknek, akik a gyülekezetekben már végzik e munkát, vagy a jövőben szeretnének szolgálni ezen a területen.

  A képzés előadója: Clair Sanches-Schutte, a Divízió Női Szolgálatok Osztályának vezetője volt, aki tíz előadásban foglalta össze, hogyan lehet elérni és bevonni a nőket ebbe az önzetlen és másokért élő szolgálatba. Bevezetésként a női szolgálat filozófiájáról szólt, kiemelve azt, hogy az egyház számára fontos a nők szolgálata – ezért hozták létre ezt az osztályt.

noi_szolg_kepzes_20141213_094641Szombaton előtérbe került az imaszolgálat kérdése is, amikor Clair elmondta, hogy ha tudjuk, hogy valaki imádkozik értünk, az erőt ad számunkra! Ezután az Ószövetség kiemelkedő női alakjait mutatta be, hangsúlyozva azt, hogy fontos: maradjunk mindig közel Istenhez!

 A látogatás alapelveinek felsorolásakor arról is hallottunk, hogy kiváltságot jelent belépni valaki otthonába. A kiscsoportos szolgálat című előadás Jézus módszerét emelte ki, ami ma is példa kell legyen számunkra. A jelenlevők gyakorlati képzés során tanulták meg, hogyan írjanak és készítsenek nőknek szóló Hírlevelet. Ugyanakkor a tanácsadás fontos elemei között az előadó hangsúlyozta: Legyél nyitott, őszinte és becsületes! A résztvevők tudomást szereztek arról is, hogyan kell hatékony szemináriumot tartani, valamint jól gazdálkodni az idővel, és miként lehet visszahívni a régi gyülekezeti tagokat.

noi_szolg_kepzes_20141213_141128A Női Szolgálat mindig ad valamit. Így történt ez most is, hiszen a szervezők több kisebb ajándékkal kedveskedtek a résztvevőknek, akik szívesen fogadták a meglepetés csomagokat.

Az osztály küldetésnyilatkozata: „Nőként szolgálni Jézus jó hírével a nőkért és a környezetünkben élőkért.”

A Generál Konferencia a világ több táján évek óta szervezi az ilyen jellegű képzéseket abból a célból, hogy segíteni tudjon a testvérnőknek abban, hogyan érjék el és vezessék az embereket, a nőtársaikat Istenhez.

A Női Szolgálatok vezetőképzésén több mint 30 személy kapott oklevelet, s egyben bátorítást arra, hogy végezze e nemes és fontos szolgálatot másokért.

Bővebb információ és letölthető anyag az egyház honlapján: www.adventista.hu – Női Szolgálatok; Facebook: Adventista Nők a Nőkért.

 

(TINÉ)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista